Svenska tjejer är inga slynor



Är det bara jag som oroar mig över hur svenska tjejer ses av folk i övriga länder?

Tittade nyss på filmen Äntligen Midsommar och såg dom villiga flygvärdinnorna ge Luke Perry sitt nummer och hur han sen satt och snackade med svensken om hur svenska tjejer inte har trosor på sig på sommaren, osv. Och det fick mig att komma tillbaka till det som många utlänningar tar för givet; att svenska tjejer på något sätt skulle vara mer sexuellt frigjorda och lättfotade än andra tjejer.
Jag stör mig rent allmänt på det här.

Jag ser det som en fördom att folk från andra länder ser tjejer från sverige som extra slampiga och lösaktiga. Det är för det första totalt osant och dessutom ett hån maskerat som uppskattning. Svenska tjejer är precis lika lösaktiga som tjejer från andra länder; varken mer eller mindre.



Sen har det också med åldern att göra. Många tjejer i tonåren och upp vill självklart experimentera och så, men svenska tjejer gör det inte i mer mån än vad tjejer från t.ex Canada, Slovakien eller Uganda gör.
Och långt ifrån majoriteten av alla tonårsbrudar är så. Många är blyga, pryda, ja rent av "nice girls".
Men att det surrar ett sådant skabbigt rykte om att just våra vackra svenska kvinnor är slampor ute i världen, är ungefär lika roligt som att vakna på morgonen och upptäcka att en fågel har byggt bo i könshåret.
Omvärldens syn på våra kvinnor gör att män runt om i världen känner att dom kan ta sig friheter med dom. "Jaja, min fru är så stel. Inte som dom där svenska tjejerna. Oh lala, jag skulle gärna sätta på en sån!" .. osv

Jag vet inte riktigt varifrån den här myten om den unga svenska tjejens särskilda sexuella frihet har kommit ifrån. Om det är från gamla sexualundervisningsfilmer som vågade tänja på gränserna eller specifika partyresor till Ibiza, där dom (liksom tjejer från andra länder) gör saker som dom absolut inte gör på hemmaplan; det är frågan.
Varför just svenska tjejer? Troligen sitter det säkert också brudar från både norge, danmark och finland på krogarna och beter sig som skanks, men kommer dom från skandinavien så är det uteslutande svenska tjejer som får det dåliga ryktet.
Varför?

Hur det än må vara så känns det som en orättvis syn, då det finns många svenska singelkillar där ute som måste tänka "men om svenska tjejer nu är så beryktat lättfotade.... vafan gör jag då för fel?"

Och ja, jag är en av dom.
Jag har faktiskt kommit på mig själv med att en dag sitta och tänka "fan, om jag vore en hårig grek med skjorta från Armani och en vinklad syn på tjejer från Sverige, skulle jag få mer ligg då? Skulle jag från en standardiserad ståndpunkt ANTA att tjejer är mer lättfotade i Sverige och på det sättet släppa loss lite mer och ha större självförtroende?"

Såna här tankar är skadliga, ty dom trycker ner en svensk kille och sätter ett totalt felaktigt värde på det kvinnliga könet. Det vrider vår syn och får oss att börja bete oss mot våra kvinnor som småtjejerna på Elverket behandlas av sina jämnåriga. (Ja, ni vet vad jag menar. 12-åriga tjejer som dyker upp i bara underkläder och gnider sina underliv mot varandras ben så att dom ska få killars gillande)

Nej, även om jag som en aktiv maskulinist ofta sätter mannens välbefinnande i centrum, så betyder det inte att jag inte bryr mig om våra svenska tjejer. Dom ska inte behöva stämplas som slynor av andra länder och bli behandlade som sexobjekt så fort dom kommer i omlopp kring en man av utländsk härkomst. Det är som ett omvänt hån, för även om det är eftersträvansvärt att ha ett visst mått av sexuell frihet, så nedvärderar sånt här tänkande den svenska tjejens integritet och karaktär.

Klart killar gillar tjejer som är slynor i sängen och både vågar bjuda på sig själva samt ta för sig. Jag menar, vi är män trots allt och vi kommer mer eller mindre alltid att gilla tjejer som vågar vara lite porriga.
Men när det slyniga beteendet går bortom sängkammarens privata gränser och upptas i den generella världsåsikten, då har man ett problem som påverkar alla.
Svenska tjejer ses som lättfotade ytliga porrbrudar med fler än en könssjukdom, svenska killar ses som blåsta wimps som inte förstår vad dom har på hand och Sverige i allmänhet ses som en grogrund för dekadens och perversion.


Och det stör mig, för då blir min egen niche helt plötsligt mainstream. :D


Det här är fan ingen lek!


Shitt.... man fattar att man har låtit det gå alldeles för långt när man slutligen sitter i en tandläkarstol och hör saker som "näe, de här går inte" och "mm, vi får prova det" och "aa, fan också (!) det är ända till pulpan, näe vi får helt enkelt..."...

Själv ligger man där och inser att man har varit en jubelidiot som inte riktigt lyssnade på ens morsa när hon alltid sa att man ska vara rädd om tänderna. När man är yngre verkar det som om sånt är överdrivna varningar och man går omkring och inte tänker på konsekvenserna av att man inte borstar tänderna, äter godis, m.m, eftersom man aldrig har upplevt det här med att faktiskt ha enorma hål i tänderna som blir en väldigt kostsam historia.

Den här sortens okunnighet fortlöper in i vuxendomen och det är inte förrän man själv ligger där i slaktarstolen som man fattar att man borde ha sökt hjälp tidigare.... det är då man lär sig den stora, DYRA läxan som heter insikt. "Fan, jag tänkte inte på det. Oj var det såhär illa?.. OJ, VAR DET SÅHÄR DYRT???" osv..

Jag kan nu konstatera att min 1 - 6 tand (eller något sånt) är helt screwed. Hoppet är ute. Den har gått till dom sällare jaktmarkerna, osv.
Kort och gott, den går inte att rädda. Jag har en infektion som har spridit sig ända ner till pulpan och kommer inte ha något annat val än att genomgå en rotfyllning och få, i princip, en tand utan liv i sig.
Rotfyllning innebär just att tandläkaren öppnar tanden helt och tar ut allt som lever (och är infekterat) där inne, vi snackar blodkärl, nerv osv; och fyller igen hålet med en geggamoja som tydligen ska stelna ihop och bli hård.

På så sätt slipper jag dra ut och förlora en tand som trots allt har följt med mig hela livet.
1 - 6 var ändå med mig när jag tog studenten, förlorade oskulden och hade min första karatefylla. Den är en del av mig och att dra ut tanden skulle kännas väldigt beklagligt.

Nackdelen med en rotfyllning är då att det är dubbelt så dyrt som att dra ut en tand helt. :S Och med byråkrater på soc som håller i tömmarna och ska bestämma över min hälsa med pengarna som en käpphäst, så är det svårt att tro att dom ska kunna inse hur mycket kära lille 1 - 6 verkligen betyder för mig.
Det sitter säkert slipsnissar på deras huvudkontor och säger *med riktigt ondskefulla röster* .. "Glöm det. Det är mycket billigare och mer kostnadseffektivt att helt enkelt ta ut den. På så sätt sparar vi in utgifter för eventuella framtida lagningar. Ja, ut med den bara. Det är inget mer med det! Vår allsmäktiga plånbok har talat! MOHAHA AH AHAH A HAH AH AH !!!!!!!"

Sen är 1 - 6 inte heller den enda tanden som behöver lagas..... jag har tydligen fler hål, varav ett till som, liksom det som lagades tillfälligt idag, är lika stort som Marianergraven och det finns en stor risk för att det är precis lika illa infekterat också. :S
Jag lovar att det här kommer göra mig fattig och barskrapad.


Nu får vi se vad som händer.
Jag har bokat en tid på måndag för en grundlig undersökning, vars kostnad jag får stå för själv. (har en liten chans att få tillbaka dom pengarna dock)
Sen ska tandläkaren skicka ett kostnadsförslag till min handläggare på soc som i sin tur kommer att diskutera med en förtroende-tandläkare å hennes sida och sen ta ett beslut om det är godkända utgifter.
Är det så att dom går med på det och står för kostnaden så får jag även tillbaka pengarna som jag la ut för undersökningen.
Går dom däremot INTE med på det så får jag INTE tillbaka pengarna för undersökningen, får stå för alla ingrepp helt själv och sen stå där med lång näsa och utfattig.
Kanske får flytta hem till morsan då (?) ... alltså, seriöst... vem vet hur mycket pezetas jag får lägga ut från min egen ficka...

Okej, hade jag haft ett jobb och en stadig inkomst hade jag också tänkt "det är väl klart att du själv ska stå för det här" osv... men nu är det inte så enkelt, för jag HAR inget jobb; jag KAN INTE lägga ut så mycket pengar.
Jag är en fattig ung kille med karies som långsamt massmördar min muns invånare samt en blind inställning till min kropps faktiska hälsa.

Jag tror kanske att jag har ärvt det av farsan.
Han tog ju inte sina insulin-sprutor som han skulle, tack vare den här mentaliteten "äh, vafan, jag känner mig ju bra. Inte behöver jag ta sånt onödigt" .... och sen blev ju då hans diabetes förmodligen en av många kuggar i det stora maskineri som till slut tog honom ifrån oss.
På grund av att man "känner" sig frisk, så litar man inte på en utbildad läkares ord och undviker att genomgå behandlingar som faktiskt är till för att hjälpa oss.

Helt sjukt, när man tänker på det! :S

Jag tänker på spruträdda. T.ex om jag hade varit spruträdd och backat från bedövningen idag när tandläkaren borrade bort mitt karies..... shitt.... han tryckte så att det darrade och skakade i hela huvudknoppen. Hade jag INTE velat ha bedövning så hade jag vrålat och fäktat och försökt strypa den som borrar i nerven som annars hade varit bedövad.
Samma sak med borrningen i sin helhet. Många har ju tandläkarskräck helt enkelt för att dom är rädda för borren.
Men när jag sitter i tandläkarstolen och känner det där slipande ljudet vibrera i min skalle, så tänker jag alltid att det är något som man helt enkelt behöver ta sig igenom, för tandläkaren vet ju ändå vad han gör.
Han är inte någon pajas som sitter där och använder borren som en klantig målare använder sin pensel.
"Oupps!! Nu hamnade jag fel. Det målar vi över..."
Fuck no! Dom här killarna och tjejerna går kurser och är utbildade för att faktiskt kunna äta, andas och skita sitt yrke.
Därav kommer även tilliten till sin tandläkare. Man litar på vad han gör och lämnar över vården av sin kropp när det har gått för långt och är tacksam för att iallafall NÅN har kunskapen att kunna göra något åt situationen.

Jag inser att jag har slarvat med tandborstningen (Shitt, mannen, du har gjort mer än bara slarvat), men okej, de är lätt att vara efterklok.... men faktiskt så kan jag lova att efter det här så kommer jag INTE behandla mina tänder som man behandlar vildvuxna hårstrån.
För det ÄR inte bara att klippa av dom, dra ut dom och så är det bra med det. Tänderna växer aldrig ut igen. Du får aldrig några nya.
Once they're gone, they're gone.

Och den ekonomiska frågan gör ju inte situationen bättre.
Att laga små hål är dyrt.
Att laga stora hål är mycket dyrare.
Att göra en rotfyllning kan ruinera en individ!

Därför hoppas jag och ber nu till både tand-guden och socialtjänste-guden att Soc kommer att kunna stå för det här. För annars vet jag inte vad mina alternativ är.
Man kan ju inte gå omkring med trasiga tänder. Även om dom inte skulle göra ont för stunden så finns infektionen där, och om den sprider sig ut i blodomloppet så är det rentav livsfarligt!

Så killar och tjejer, ta fan hand om era tänder.
Lita på en som har fått greppa om situationen från samhällets botten.

Det är fan ingen lek.




Poker är en investering på både gott och ont



Hej hej hallåj dagboken

Jag måste dela med mig lite av mitt pokerspelande på nätet.
Som ni vet eller inte vet så har jag precis börjat spela poker online, vilket är roligare än jag trodde. Jag tänkte "vafan, man kan väl testa det nån gång iallafall" och så började jag lite smått.
Självklart, som en riktig n00b, så började jag förlora pengar ganska direkt när jag satte igång att spela och mina 70 spänn jag hade satt in (minimibelopp att sätta in) minskade med tiden tills jag bara hade typ 15 spänn kvar. ^^
Det är ungefär där jag är nu och försöker få upp mina marker. Det går trögt, men jag har börjat spela bättre.

Jag spelade uselt i början; det gör nog dom flesta, men så började jag ta risker och insåg att folk spelar nästan bara om dom har kort som dom tror på. Jag höjde lite då och då och insåg att folk bara tänker på vad andra gör, för man är jävligt rädd om att satsa sina egna pengar, så minsta risk och dom lägger sig som hundar som har fått nog med stryk.

Det roligaste var nog att slå höjdarna (dom som har stjärnor i sina nicks) i storsatsningar, och sen visa dom att allt man hade på hand var typ hjärter 7 och klöver 4. Då flinar jag brett och visar med flit min hand efter slutspelat spel, för det måste dom bara få se; av två anledningar: Dels för att visa dom att man inte är en ROCK (dvs en spelare som BARA satsar pengar när han har super-kort på handen; en sån spelare tjänar aldrig några pengar för alla andra läser honom hur enkelt som helst och du tjänar bara pengar om andra vågar satsa mot dig), och dels för att det bara är så jävla roligt att håna dom. ;) Och just särskilt höjdarna. XD

Jag hade just precis en situation där en höjdare satsade allt och höjde mot mig hela tiden för att få mig att backa undan.
Vad hade jag på handen? Spader 2 och spader 3. Ett långskott att få low pair, jag vet, men det finns ju alltid både stege och färg, och sen så hade den här höjdaren inte så mycket pengar, så han gick all in och jag tänkte "vafan, kan väl vara schysst mot honom, för det där har jag råd med" .. så jag gjorde samma sak med vissheten om att jag förmodligen skulle förlora.
Som ni vet när man går all in och inga pengar längre finns att hymla med så får man se korten som folk har på hand.
Han hade hjärter Ess och hjärter 7.

Vad dök upp i floppen? Ruter knekt, hjärter 10, spader 4, klöver 9 .... och sist av allt.. klöver 2!!!
XD Medan jag höll på att garva häcken av mig så lämnade han bordet. :) Stackarn.

Men jag ska inte skryta och gotta mig heller. Jag har spelat uselt ända sen jag började (typ runt en månad sen) och blivit av med nästan alla pengar jag satte in, men jag kan också ursäkta mig med att jag är precis i startgroparna när det gäller det här med pokerspelande och jag håller precis på att börja lära mig hur det går till.
Nu kommer jag säkert förlora det lilla jag vann tillbaka också, men det som är grejen är att jag blir bättre på poker ju mer erfarenhet jag får. :)

Nu ska ni inte tro att det här är något som jag kommer fastna i, oh nej. Jag blir inte beroende av spel när det går dåligt för mig. Då blir jag bara sur.
Det är det som är bra med att vara en dålig förlorare. XD Förlorar man så blir man purken och säger "nä nu vill inte jag vara med mer!!".. XD och på det sättet räddar man sina pengar. :D
Jag visste väl att det skulle finnas en upside till att vara en dålig förlorare. ^^


Sämsta Lördagen på året


Idag får ni inga vitsiga kommentarer eller humorkäcka artiklar av mig, för idag har varit en pissig dag.

Jag har:

* Tandvärk (fram och tillbaka) så jag måste till tandläkaren på måndag.

* Undermålig tandtråd som har FASTNAT mellan tänderna och gjort saken värre.

* En lägenhet som kommer att gasa ihjäl mig då bensin-ångor har trängt in i alla rum. (kommer från garaget på andra sidan väggen, misstänker jag)

* Osociala kompisar som inte hör av sig på en lördag.

* Svikit min egen diet genom att tröstäta skit.

* Sett att PC City har lagt ner sina butiker i sverige, vilket sänker min motivation till att vilja köpa nya mobilen genom dom. (Då jag har kollat upp att den är billigast där)

* Hört att centrifugen i tvättstugan (under mitt golv) är trasig... eller i händerna på inepta rötägg som inte vet hur man ska trycka till ett lock ordentligt.

* Disk som väntar.

* Insett att jag har mycket kvar att lära när det gäller poker-spelande på nätet.

* Slut på bra tandpetare från apoteket.

* Upptäckt att jag har slut på bra tandpetare från apoteket PRECIS när dom hade stängt för ett par minuter sen.

* Insett att jag är en väldigt ensam kille.


Nu ska jag iväg till morsan och kolla om hon har bra tandtråd så man kan få bort skiten ur munnen.

Laterz!!

Mobiltelefonen. Praktisk eller ett gissel??




Alltså, vad är det med tjejer och att ringa folk när dom absolut inte har någonting att säga egentligen?? :S Jag blir galen på det här.


En telefon ska man använda för att aktivt prata med en annan person, inte att använda den som en långlinje med luft liksom.








Man säger "Hej, hur har din dag varit? Vet du vad jag var med om idag?" osv. Det är korrekt användning av mobilen. Man säger inte  "nu ska vi se vad som står i tidningen idag" och så börjar man babbla för sig själv "nejmen, oj det här var intressant... mummel mummel" ... eller så sätter man på musik som personen i andra änden kanske är helt apatisk inför... eller så pratar man med kompisar medan man håller i luren och låter personen i andra änden vänta i typ 20 minuter, för kompisen hade något exklusivt att berätta.... och det hela bara känns så onödigt... då måste man själv sitta och tröga sig igenom ett tradigt samtal som inte bär varken hit eller dit och sånt går mig på nerverna.

För man kan ju inte riktigt lägga på, eller hur? Personer som gör såhär tillhör nästan uteslutande den gruppen av människor som blir sårade om man säger "nej du gumman, nu måste jag nog tyvärr lägga på" .. Alltså, dom tar det som en personlig förolämpning. Jag vet inte, men jag anar att dom individerna är dom som minst av alla här på jorden egentligen ska ha en mobiltelefon, för dom använder den på fel sätt. Dom använder den som något slags verktyg för att få bekräftelse.. "jaaa, nån vill prata med mig" .. osv. Jag tror dom känner sig extra ensamma eller något och på det sättet är det lite synd om dom.
Men jag kan inte hjälpa att jag blir frustrerad när ett sånt typexempel ringer mig. När man har ringt upp någon så är det den personen som man ska rikta fokus på, annars kan man lika gärna prata för sig själv.
Därmed BASTU!!

Jag är inte emot att man bara slöpratar med en person, absolut inte. Det kan vara skönt att bara prata om allt möjligt. Men när slöpratandet glider in i fasen "Jag-vet-egentligen-inte-alls-varför-jag-pratar-med-dig" och personen helt plötsligt börjar rikta sin uppmärksamhet mot andra saker än den som finns i luren, så har man totalt tappat anledningen till att hålla samtalet vid liv.

Hade jag fått printa mobil-manualer, så hade jag i användningskapitlet lagt till texten "OBS: Använd telefonen ENDAST när ni har något att säga, inte när ni vill ha en tyst publik som ni vill ska lyssna på varenda grej ni gör! Sådant beteende är skadligt, respektlöst och kan bidra till att ni alienerar sagda person."

.. eller... "Nokia. Connecting people.... IF you have a fucking CAUSE!!"



Sexdröm som vart väldigt konstig :S


Inatt hade jag en väldigt underlig dröm som bara var fel. :S Den innehöll bl.a en av mina bästa kompisar, Andreas.... och NEJ, det var ingen gay-dröm. ^^

Låt mig förklara.

Jag var hemma hos Andreas och där var även nån mörkhyad brutta som var hans polare eller kusin eller nåt, jag vet inte. Denna okända tjej gav mig konstiga blickar och började skojbrottas med mig tills vi låg på golvet, varav hon ovanpå mig. Där började vi hångla och helt plötsligt från ingenstans så är mina byxor och kalsonger som borttrollade och jag har stånd! :S
Alltså, det var en sån dröm där man inte ens känner sig kåt (eller jo okej, kanske lite) och det känns som om kuken har domnat bort och lever sitt eget liv.
Hursomhelst så hittar den plötsligt in och jag ser hur hon njuter. Precis innan vi ska till att börja stånka på riktigt så säger jag till Andreas att "du Ante, om du inte vill att det här ska hända mitt framför ögonen på dig så får du nog ta bort henne, för jag kan inte stå emot".... men han bara skakar på huvudet, ler och äter havregrynsgröt. (!!) :S
Underligt nog så var vi totalt respektlösa. Tanken att bara byta rum och gå in i sovrummet slog oss inte ens. Vi var så uppe i varv. XD
Okej, men så säger hon att jag måste ha kondom. Aja, visst. Hon kliver av mig, jag går in i nästa rum, hämtar kondomer och går ut igen.
När jag kommer tillbaka så tittar alla på mig jättekonstigt, för under loppet av att jag har gått in i nästa rum och kommit ut igen så har det helt plötsligt gått sju år (!!!!) och tjejen som för en minut sen höll på att rida mig har skaffat ny kille och upptäcker mig komma med kondomer i handen och, ja .... det hela blev en väldigt awkward situation... XD

Tack och lov så ringde dom från kommunen och väckte mig där, så jag behövde inte stå ut med den pinsamma situationen mer än nödvändigt. ^^

Varför drömmer vi såna här drömmar egentligen? :S ... helt sjukt ^^


Bästa musikvideon någonsin!! OF ALL TIMES! :D



Jag skämtar inte.... jag gråter glädjetårar :') .... Den är så vacker..

Ärligt, ha den på högsta volym när refrängen kommer :D .... mäktigt och gripande XD





Älskar humorn i den här. :)

Och det är inte bara själva ämnet som är det roliga. Jag älskar även hur videon driver med power-ballader överlag. :D
Som dom sentimentala gitarr-riffen eller när dom håller fingrarna på öronen i slutet när dom sjunger "And we don't need no birth controoool" ...  XD

Stämmer ju, iofs ;)


Ny favvis!! :D Definitivt!





JAG ÄR KÄÄÄR!! :O




..




...

..
... Okej, jag är kär.... Jag är förbannat kär!! :O ...



..Vi snackar en dam med dom läckraste formerna. Kurvor på alla dom rätta platserna. En kropp som får mig att smälta, omg...




..hon gör mig galen.. hon gör mig så knäsvag att jag vill gråta..




Helt otroligt.... jag dreglade hela vägen hem....




..

Gud, jag vill ha henne!!!!





Vill ni veta vem hon är???





.. så jävla sexig så jag DÖÖÖR!!!





Omg, ärligt.... jag var tvungen att ta en bild på henne. Kunde inte låta bli.
(om bilden inte dyker upp, testa att uppdatera sidan tills den syns)


...

..







...

...Jag vandrade ut från Haninge Centrum och snubblade över den här skönheten!! :O

..



....





...









..

.........






..










Gud så vacker.. :'(




..



...


Jag skulle gissa på en Chevelle -67a.. kanske en Impala SS. Jag kan inte säga helt säkert, för jag hann ärligt talat inte kolla efter modellen och jag är inte särskilt bilkunnig.

Men DAAAAAMN :O ... she is FAAJNE!

Lär ha kostat multum. Hatten av till ägaren. Han ska ha cred. Den här skönheten skulle man gå genom eld för.


Den här upplösningen gör henne inte rättvisa heller. :S


Men aa... så ser en bil ut som kan få mig att komma.

...



Nästa gång kanske jag visar er en tjej som kan göra detsamma.... ;)





Nu behöver jag er hjälp


(Ja, jag har piffat upp bloggen...)

 

 

Kära vänner, bekanta och totala främlingar.
Nu behöver jag er hjälp.

 

Jag har en sak som jag ska bestämma mig för och då behöver jag lite input.

 

Hur fan gör man en poll på den här sidan?

Äh, skit samma. Ni får svara med kommentarer istället.

 

 

Såhär är det.

 

Min gamla Sony Ericsson K810i sjunger på sista versen och jag behöver köpa en ny mobiltelephön.

 

Men inte vilken som helst. Nej, senast jag köpte en phön så köpte jag ”vad jag hade råd med”. Och den var endast duglig och jag var aldrig riktigt supernöjd, även om det inte var något direkt fel på den.

Men nu tänker jag vända på steken och istället för att köpa det jag har råd med för stunden så tänker jag spara ihop till den bästa telephön jag kan få tag på.

Man måste få skämma bort sig ibland. Särskilt om man typ aldrig har gjort det förr. :S

 

Men vilken ska det bli?

Jag har forskat på nätet och pratat med folk i butikerna och kommit fram till tre olika smartphöns som jag har svårt att välja mellan.

 

Och innan ni börjar tjata... Nej, jag är INTE iPhone-vänlig utav mig. Så mycket som den nya iPhone 4 buggar och har tekniska krångel så är det inte värt det. Att man måste köpa små pillefjutt-SIMkort är även det ett onödigt huvudbry. Sen så spyr jag på den kantiga och platta designen också. Den ser ungefär lika vacker ut som en plåtask och har charmen av ett gammalt kabelmodem.

 

 

Så.

Nu har vi då dom som jag har valt ut som finalister.

Dessa är som följer.

 

Nokia N8

 

Samsung i9000 Galaxy S

 

Sony Ericsson Xperia X10

 

 

Under noga övervägande har jag gjort en lista på för- och nackdelar som varje telephön har när det gäller vad jag är ute efter.

Det jag söker efter i en telephön (förutom den uppenbara funktionen av att fungera som en telephön) är mycket minne, en bra kamera, schysst design och vara en jävel på multimedia (Video, musik, Internet, m.m) .. allt detta till ett så billigt pris som möjligt.

 

Så här följer min egenhändiga lista på vad som är bra respektive dåligt med varje telephön.

 

 

NOKIA N8

 

 

Plus:

 

* Stort inbyggt minne från början (16Gb)

* Bästa mobilkameran på marknaden (12 megapixel)

* Billigast av finalisterna

* Vid köp möjliggör denna även försäljning av min digitalkamera

 

Minus

 

* Minst skärm (i förhållande till dess konkurrenter)

* Ingen Super-AMOLED display (Syns dåligt i starkt soljus)

* Inte särskilt fint grafiskt användarsnitt

* Rätt så ful design

* Något trögare än dess konkurrenter

 

 

 


 










SAMSUNG i9000 GALAXY S

 

 

Plus

 

* Största skärmen, perfekt för filmtittande.

* Har Super-AMOLED display (Möjliggör bra syn i starkt soljus)

* Snyggt grafiskt användarsnitt

* Bra upplösning

* Bra batterikraft, nästan dubbelt gentemot konkurrenterna

* Helt okej design

 

Minus

 

* Dyrast av finalisterna

* Störst (otympligast för fickan)

* Sämst kamera (5 megapixel)

* 8 Gb minne från början (Mot N8:ans 16 Gb)

 

 

 

 

 

 










SONY ERICSSON XPERIA X10

 

 

Plus

 

* Definitivt snyggast design

* Snyggast grafiska användarsnitt

* Riktigt bra kamera (8 megapixel)

 

Minus

 

* 1 Gb - 8 Gb minne från början (Mot N8:ans 16 Gb)

* Ingen Super-AMOLED display (Syns dåligt i starkt soljus)

* Ingen Radio

* Inga Stereospeakers

* Ingen videomobil (kan inte ha videosamtal, alltså)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

Jag misstänker att det inte kommer att bli Xperian, då den saknar grymt mycket funktioner som t.ex videosamtal (vilket till och med min gamla K810i har) … men den är ju bara så jävla snygg! :O

 

Men nej, jag ska inte börja bete mig som en ung bimboflicka med Fjällröven-jacka här nu. Design är sekundärt, jag vill ha tekniska finesser och uthållighet. Ingen telefon som bryter ihop efter två veckor.

 

Så vad tycker ni, ärade läsare?

 

Har ni möjligtvis någon av dessa? Har ni erfarenhet som ni anser kan vara värdefullt för mig att veta? Lämna kommentarer och delge er åsikt.

 

.. och ja just det... iPhone-ägare göre sig icke besvär!!

 

 

 


Snippan sprider glädje





Jaa! Jag funkar!
Finally.

Och så revs spärren ännu en gång och ersattes med den naturligt hälsosamma apatiska attityden gentemot sex.

Bra där. Håll dig där nu.
Nu kan vi fokusera på att faktiskt leva livet igen och grubbla över andra, viktigare saker... som typ varför det finns insjöhamnar eller vart momsen går.


Nu är fucking måttet rågat!

 

Hejsan, gott folk. Idag hände något intressant.

Vad för något?

Jo, jag kunde jag inte komma ut ur min lägenhet.

 

Nej nej, jag lovar, det är sant. Jag försökte öppna dörren och nånting tog emot.

Jag fick panik. Hade dörren gått i baklås?? Hade jag försökt öppna på fel sätt kanske? Hade någon murat igen trapphuset och förberett inför tredje världskriget???

 

Nej, det var en jävla förbannad barnvagn som stod parkerad mitt framför min dörr….

 

 

Det som följde var en rad av högljudda svordomar i en ekande trappuppgång, varpå jag varsamt men bestämt bar ner stål-skrället i källertrappan och sen gick in, printade ut två papper som jag därefter satte upp på min egen ytterdörr.

 

Resultatet ser ni här:

 


 

Nog för att jag har förståelse för barnvagnsägare, men att placera ett rullande åbäke mitt framför min enda utrymningsväg är inte bara respektlöst och vedervärdigt, det är också livsfarligt.

 

Jag har nu ringt till hyresnämnden för jag tänker gå till en högre instans med det här. Varför? Jo för att hyresvärden tänker troligast inte att göra något åt detta då det inte finns någon lag som tvingar dom till att inrätta barnvagnsutrymmen. (trots att det enligt svensk lag är förbjudet med lösa föremål i trappen, tillomed välkomstmattor och blomsterkransar på dörrarna)

 

Det kostar helt enkelt för mycket för dom snåla jävlarna för att ens engagera sig, men nu ska jag få dom att svettas lite.

 

Jag ska ansöka om ett ”Åtgärdsföreläggande” och bli kallad till hyresnämnden. MOHAHA! ”That’s right, that’s what you get! Don’t mess with me!!”

 

 

Och till dom blinda jävlarna till grannar som tydligen inte kan se att deras barnvagn obstruerar min in- och utgång till och från min egen lägenhet, vill jag bara saga “Passa er. Ni har nu blivit ärligt och uppriktigt varnade.”

Man kan faktiskt inte bli mer varnad än av en stor fet papperslapp med röda bokstäver i typsnitts-storlek 50.

 

Nu ska jag lugna ner mig lite.

 

Hej så länge.

 


JAG KOM PÅ EN PARADOX!!!! :O


När jag diskade idag så kom jag på en sak.

Om Person 1 vet att Person 2 ljuger, så kan inte person 2 besvara frågan "ljuger du för mig?" med svaret "Ja, det gör jag."
Det går inte.


Alltså, person 2 säger ju att han ljuger, men eftersom han påstår just att han LJUGER när han säger så, så ljuger han när han säger att han ljuger, alltså ljuger han om det faktum att han ljuger, och alltså ljuger han INTE. .. det är vad resonemanget leder fram till..

.. Men han ljuger ju när han säger att han ljuger .. alltså ljuger han fastän hans lögn menar att han inte ljuger... även fast han ljuger om det... lögnen i sig blir motverkad av att påståendet om att han ljuger faktiskt försöker bringa fram sanningen... men ändå är allt han säger en lögn... och om allt han säger är en lögn.. då kan han ju inte vara ärlig när han säger att han ljuger ...

DÅ KAN HAN INTE VARA ÄRLIG NÄR HAN SÄGER ATT HAN LJUGER...
Smaka på den meningen ... fatta vad den säger..

Alltså, i runda slag:
.. han säger ju klart och tydligt att han ljuger ... och om han då inte är ärlig när han säger att han ljuger, så betyder det att det som kommer ur hans mun alltid är lögn, och då blir ju det motsatta påståendet riktigt .. eftersom han ljuger när han säger att han ljuger så är sanningen den att han är ärlig ... men samtidigt så är det en lögn eftersom han svarar att han ljuger...

SNACKA OM PARADOX!!!!!!!!






RSS 2.0