IN YOUR FACE! äckliga norrmänn!


Fyfan vad skönt! Jävla kaxmörtar norrmännen är. Dom tror att vi inte kunde ta dom, men se, där fick dom fan bita i gräset. Inga fler guld till norge i stafettmästerskap på skidor här inte!

Och den där förbannade Petter Nohrtug, vafan sa du nu då? Va?? VA! .. jag hörde inte riktigt vad du sa .. svenskarna är dåliga?? inte samma liga som er? va?? .. oj oj oj ..

OS GULD!!!


Inget os-guld till norrmänneeen, inget os guld till närrmänneeeen.. inget os guld *klapp klapp* inget os guld *klapp klapp* .. inget os guld till-norrmänneeeen!!!

Fuck off, ole!



Okej, nu när jag har ventilerat mitt hat mot norge (som jag annars inte har något emot egentligen, jag bara hatar arrogans överlag.. och det hade den där förbannade nortug så det rann över) så ska jag bara passa på att uttrycka min glädje inför två saker:

(1) jag vann nyss en ny processor på tradera... säljaren hade miljontals bra omdömmen och verkar riktigt pålitlig, så jag tror saken är biff. däremot är jag mer vacklande när det gäller att installera en processor, då jag aldrig har gjort det förut NÅNSIN! :S ... får hoppas att jag inte klantar mig.

och..

(2) .. imorgon HÄMTAR JAG UT MINA NYCKLAR!!!!!!!! .. för helvete :D jag tänker gå direkt från praktiken till hyresvärdens filialkontor och sen vidare till nya lägenheten och klampa in där för första gången nånsin som hyresgäst där. :D Fan vad häftigt! Även fast det är helt tomt där så är det ändå så jävla häftigt ^^ .. ska känna mig som hemma från första dagen. :) Sen börjar vi nog så smått bära över lite grejer under kommande veckan. Det blir nog inte förrän i slutet av NÄSTA vecka som dom riktigt stora sakerna ska konkas över.. men den som väntar på något gott ... ^^ ni vet


Nej nu ska jag .. ehm.. typ, göra annat XD .. hej så länge :D


AAAAAAAAAAAAAH!!!


Barn ....

.. NEJ!....

Dom två orden .... just idag.. just nu, finns det INGA andra två ord som passar bättre ihop...


Hela den här dagen har gett mig en läxa i hur otroligt tröttsamt det är med barn. Barn är det absolut sista jag tänker skaffa just nu. Jag är så långt ifrån barn som man kan komma.
Kolla här, såhär långt befinner jag mig från att vara barnvänlig just nu:

.. om konceptet "barn" befinner sig på södra sidan av stan ...
... så befinner jag mig på norra sidan .. av Andromeda-galaxen.

USCH!!!

Nej inte usch ... men *SUCK*!!

Idag har varit påfrestande. Särskilt när 40% av hela arbetsdagen har handlat om två 10:åriga tjejer som springer efter mig och försöker reta mig och ständigt frågar mig vilken kändis jag är kär i .. ???
WTF?! :S .. om jag vore kär i en kändis hade jag fan blivit en stalker och spenderat min fritid i buskar utanför hennes hem, istället för att lunka omkring på en praktik.

"tycker du hon är snygg??" .. "hon då? tycker du HON är snygg??" .. "men hon då??" .... "är du kär i din mamma?" ....

men vafan .... "jovisst sörrö .. klart jag är kär i min mamma. Hon har gett mig mat, kläder, tak över huvudet, utbildning... hon har fan gett mig liv!!"

.. ville jag säga ... men då hade dom små stackarna väl förmodligen fått helt fel uppfattning om hur man ska definera relationen till sin mamma.

.. så ni ser! man kan varken skrika åt dom eller använda sarkasm. Skriker man så tappar dom respekten.. och sarkasm är dom inte mogna nog för att förstå än.

*FRUST!*


Att plugga till systemtekniker ser allt mer lovande ut, må jag säga..

Något barn kommer iallafall inte bli gjord av min arvsmassa än på ett tag; om nånsin.

Nu måste jag relaxa lite. Ska kolla på auto tune the news på youtube för 571:a gången.

Tjo!




Kalle Anka är död!!!!!!!!!!


Ja, men innan vi kommer till det så ska jag bara berätta vad som hände tidigare idag...

Där sitter jag i godan ro, vänder på huvudet och tittar ut genom fönstret ..... och ser lös-släppta hästar i full gallopp på bilvägen!!

Allt jag kan göra är att stirra. Hela situationen är så absurd att jag inte vet hur jag ska reagera. Hästar, med sånadär filtar på ryggen som dom alltid har på sig i denna kyla... och efter dom kommer en kolonn av bilar som åker långsamt för att inte köra på dom stackars vilsna djuren.

Jag fattar ingenting..

Chansen är väl rätt stor att jag får läsa om det i tdiningen sen ^^


Idag har jag trängts med flyttkartonger här hemma, hittat en klocka som är värd över tusen spänn och ska hamna på Tradera (you better believe it!) och fortsatt med det mödosamma arbetet med att sortera ut min Kalle Ankas Pocket samling.

Ja, det är 15 år sen jag började prenumerera på Kalle Ankas Pocket. 15 år sen!! *pust* det blen en lång jävla samling ska ni veta ^^
Det började med att jag var hemma hos en skolkamrat och såg, vad jag tyckte var omåttligt coolt då; hans samling på typ 15 - 20 böcker och den där fiffiga ryggbilden som visades när man ställde böckerna på rad. Jag tyckte det var skithäftig och jag bönade morsan till att börja prenumerera åt mig i hennes namn.
Och så blev det; runt omkring 1995 startade det och sen dess har det tickat på i långsam mak.

Allt eftersom tiden gick växte jag upp och sakta men säkert glömde jag bort den stadiga strömmen av pocket-böcker som var tredje månad damp ner i brevlådan. Ju äldre jag blev desto mindre vikt la jag vid Kalle Ankas pocket och någon gång längs den gågna tiden så slutade jag helt att läsa dom.
Det kanske borde ha varit en väckarklocka, men jag tänkte inte så mycket på det.
Jag kallade mig samlare. Jag tyckte jag var lite sådär spännande excentrisk och vid en tidpunkt funderade jag tillomed på om jag skulle försöka slå rekord i flest Kalle Ankas Pocket böcker i Sverige.

Tillslut var det dock pengarna som sa ifrån. Det ständiga månatliga utflödet av pengar blev en börda och jag kände att det inte var värt det. Varje ny bok som kom la jag bara åt sidan. Jag var inte 12 år längre, Kalle Ankas Pocket var inte lika intressant som förr och tillslut blev det till mer bekymmer än det var till glädje.
Samlar man på KAs Pocket vid 26 års ålder, börjar man förr eller senare ifrågasätta sig själv om ens prioriteringar verkligen är sunda.

Så, i förra veckan, fick jag äntligen arslet ur vagnen och ringde upp Egmont och sa upp en beundransvärt lång prenumeration. Tjejen på kundservice sa att det var tråkigt att en så lojal och bra kund slutade och jag tackade å min sida för dom gågna tiderna av glädje och tidsfördriv.

Så nu när det är gjort sitter jag och undrar "vad i helvete ska jag göra med alla dom här böckerna?"
Jag har samlat ihop ungefär 238 böcker (plus minus felräkning) och först funderade jag på att slänga ut samlingen på Tradera. Det finns ju alltid någon som faktiskt ÄR den där excentriske samlaren jag hade tänkt att bli.
Men sen kom jag på att en samling bara är komplett om den har ALLA böckerna och det har inte min. jag har alla böckerna mellan nummer 192 till 372; utöver det även spridda exemplar från min syrras samling från när HON var ung.
Jag tänkte också på att, även om jag har avslutat min prenumeration för att växa upp lite mer konkret, så betyder det inte nödvändigtvis att man måste skiljas från en produkt som har varit en så underbar skithus-lektyr som Kalle Ankas Pocket har varit.
Vi är många som kan gå i god för detta påstående ^^ jag vet vilka ni är ;)

Så vad gör jag med dom då? Tja, jag har beslutat mig för att gå igenom varenda bok (tröttsamt, men nödvändigt) för att se vilka jag vill behålla som sentimentala ägodelar och vilka jag inte skulle sakna om jag gör mig av med dom.

Vad som händer sen när jag har skiljt dom åt i två högar, det återstår att se. Dock vet jag en sak iallafall.. och det är att min nya lägenhet inte blir komplett utan lite Kalle Ankas Pocket-läsning när man sitter och klämmer kabel på muggen! ^^

HEAR HEAR!!






Mina tankar om filmen Avatar






Avatar

En vacker film.
En skön saga.
En tillflykt i denna gråtrista värld och en ögonöppnare för miljöfiender överallt.

.. men ...

Rent konceptsmässigt så är Avatar den 200:ade urepningen av ett väldigt utslitet scenario.
Vi har alla sett det förr: killen som jobbar för dom onda och infiltrerar dom goda, förälskar sig i en av dom och hittar en ny tro på sig själv då han plötsligt byter sida tack vare kärleken, tar upp kampen mot hans forna vapenbröder, blir således ledare för frihetskämparna och vinner sin lycka i slutet när det stora hotet är borta.

Ärligt talat, är det disney som har gjort den här filmen? För jag kan nämna hundratals titlar där den här historien redan har utspelat sig i annorlunda formler. Pocahontas, Atlantis m.m. Listan kan göras lång om man bara dammar av sina kunskaper i filmhistoria.
Men nej, det är 20th Century Fox som har gjort den, men som spelfilm och med dom dyraste effekterna någonsin. Därför blir den självklart också hyllad som ett mästerverk, när den i själva fallet är ett snyggt plagiat av en gammal genre.

Och särskilt genomtänkt är det nog inte heller.
Slutet är nog inte så lyckligt om man skulle fortsätta storyn efter att eftertexterna har rullat klart. Jag menar, det krävs inte ett geni för att fatta att människorna som blev körda på porten tillbaka till Jorden (iallafall några av dom hundratal som vi ser marschera iväg) kommer skvallra för sina mäktiga företag och myndigheter där hemma, som i sin tur skickar tillbaka hela flottan och bombar sönder Pandora till aska.
Militären och regeringar ser hot mot mänskligheten.
Företag och konglomerat ser guldgruvor i den dyrbara malmen.
Det har inte ändrat sig och det säger sig självt att människorna kommer komma tillbaka med en ännu större styrka.
Ärligt talat, ni tror väl inte att en ras så envis och girig som människan ger upp så lätt? Även om alla som tvingades bort från Pandora skulle försöka till det yttersta att tillsammans övertyga sina överordnade att det är mer trubbel än förtjänst att åka tillbaka, så är det fler folk som bara har potentiell vinst och fruktbar jord i blicken.

Jag ser dock hopp för uppföljaren.
Det känns rätt coolt att det har bekräftats att en uppföljare ska komma och att Sam Worthington har skrivit på för att återigen göra Jake.
Det skulle vara nice om människor skulle få en NÅGOT mer empatisk roll än dom hade i denna första.

Ser man på det sakligt, så skulle inte människor, så som vi är idag; gå så långt att vi skulle föra ett utrotningskrig mot en hel ras på en annan värld. Det skulle vi aldrig tillåta.
Vi skulle ha människorätts-aktivister, lagar, miljövänner och en brinnande opinion skrikandes efter blod vid trapporna till maktens dörrar om situationen ens skulle börja LIKNA det som beskrevs i filmen.

Jag hoppas att det blir en uppföljare värd namnet.

Nu har jag iofs pekat ut lite plattityder överlag här, men jag måste erkänna att effekterna var riktigt bra och även om storyn var plågsamt förutsägbar så var det rätt mycket känsla och bra inlevelse i filmen som gjorde att man bortsåg från att det var uppenbart att vissa saker skulle hända, redan innan dom hände.

Så hatten av till 20th Century Fox för att ha lyckats gjort ännu en gripande rulle av något som kom till för ett jäkla bra tag sen. Att dom trots det urholkade konceptet har lyckats röra mig till (nästan) tårar, gjorde min kväll.
Bra jobbat!

PS: lite mer originella idéer i uppföljaren, tack!

(Kommer jag köpa DVD:n? Chansen är nog rätt stor att jag gör det tillslut.)


Uppföljning av dagen


Hemma... och trött som satan.... (inte för att djävulen var särskilt trött, tror jag, men även han hade väl såna här dagar också antar jag)

Känner mig helt slut efter dagen. Vet dock inte varför... har varit rätt lugnt.

Fortfarande inget svar från varken Baz eller Anna på SF.... vafan håller dom på med egentligen???? Så jävla upptagna kan dom väl inte vara? .. dom behöver bara skriva en eller två rader till min mail, så blir jag lika glad som en fjortistjej som träffar Tokio Hotel backstage..

Hm, nåja.. vi får väl se hur det går ... även om det börjar bli ont om tid att kunna säga just "vi får väl se" .. för tiden rinner iväg.. och det börjar bli brådis att få tag i ett nytt ställe att drälla på..

Har gått omkring och trallat på en gammal Zelda-låt hela dagen. Varför?? .. hmm, ingen aning.. men det är sånt som bevisar att man har förstört sig själv när man var yngre och körde A Link to the Past 23 timmar om dagen ^^.... jag kan riktigt se mig själv om 60 år, sittandes på hemmet och sjunga intro-låten till Star Wars och vifta med käppen som en ljussabel .. XD .. men vafan, är man sci-fi kille så är man...  *tänker igen på filmen Fanboys och blir varm om hjärtat* :')

Olympiska Spelen är på gång nu förresten också, ni som är intresserade..... Yes i KNÖÖOW att det är i vancouver och att man inte kan se det när det väl sänds (typ klockan 38 på natten), men vafan... ligg i lite ^^ ..
Inte för att jag följer det, dock. Jag orkar inte hålla koll på det särskilt mycket. Möjligtvis att jag kollar in en hockeymatch för att se om Foppa klarar av att göra ett mål med klubban i en hand och rullatorn i den andra, men annars är jag inte vidare värst intresserad.



På tal om sex, ja ...



Det är nu ett rätt bra tag sen jag hade sex och det är märkligt, men efter ett tag börjar sexlusten mattas av. Inte mycket, men lite.

.. eller, okej ... inte alls XD .... men ni fattar.. man vill hellre mysa och sånt... det fattade man verkligen inte vitsen med när man var typ 15, men nu är man all for the nallebjörn. "kom så får du en kram! .... en lång, varm kram, helst i ett horisontellt läge, minus en massa kläder" ^^

Men seriöst nu, att ligga och mysa är fan så jävla skönt, bara det :) .. sen att det kan leda till annat är en annan sak ^^ (särskilt om man har ekvationen (- kläder = X antal) med i bilden ^^ men överhuvudtaget en vanlig kram kan vara nog för att tända ett leende både på läpparna och i själen.


Och .. snart ska jag flytta!!!! :D min flyttdag närmar sig med stormsteg :D .. vad är det nu ...? ... typ två veckor kvar bara :D ....

... omg! :S .. två veckor???!! ..
.. jag måste börja fucking packa och leta rätt på grejor och fixa grejor och ordna grejor och sånt ..

shitt!... till helgen får det bli grundstädning och slängning av saker som jag inte kan ha kvar. Jag tror det är lätt hänt att man slänger en massa gammalt skit varje gång man flyttar. det är nog bara naturligt. ^^

Nej, nu ska jag typ bada eller nåt.

Ha det bra och hojta till i kommentarsfältet nu för fan!!!
Något intressant kan ni väl säga, era lusläsare ;)
*söta tjejer har företräde*

Tjoba!


Time to .. do what?


Sitter just nu på bibblan och ska snart käka lunch.

Två saker har hänt:

(1) Jag har äntligen fått tag i ett nytt grafikkort!! det var LONG overdue. Testade det och körde Total War Medieval 2 och jag såg flytande grafik som jag aldrig sett förut eller som har hackat hittills. ^^

Så... nöjd med det, alltså...

men, denna händelse är indirekt kopplad till en annan grej som jag upptäckte, vilket är negativt.

(2) Jag har upptäckt att mitt närminne är under all kritik och det skrämmer mig. Jag glömmer bort saker som jag inte sätter någon stor vikt vid och det gör att simpla saker som t.ex som det här med grafikkortet... att jag inte minns varför jag köpte det (vilket spel det var jag ville kunna spela) eller vart jag la en grej som jag höll i handen föregående dag, till enorma problem som gör mig frustrerad till bristningsgränsen!!!!!!!

Kan bli fly förbannad på sånt!

Usch! Jäkla synapser som inte funkar som dom ska!

Och jag kom på en till sak nu (fast jag borde dra o käka nu; hungrig!!)

Förhållanden är inte min grej. Hela den här grejen med att vara en one-girl kille.. att gå tillbaka till det skulle hämma mig. Jag har haft ett bra förhållande och jag är nöjd med hur det artade sig, men nu när jag har provat på det inser jag att förhållanden inte är min grej. Inte än iallafall.
Som jag har det nu är jag nöjd. Jag är singel, fri att knulla vem jag vill, inga åtaganden, inga förväntningar; bara jag och mitt liv.

Och så ska det förbli... ända till den dagen då jag känner mig mogen för ett förhållande och då jag känner min biologiska klocka ticka på allvar.. (vilket jag misstänker inte kommer ske på ett bra tag. Undrar om fanskapet behöver nya batterier)

By the by, Stoff säger att han tänker hänga med mig till badmintonklubben på söndag. Får hoppas det. Skulle vara askul om vi två kunde börja köra regelbundet med varandra.

NEJ HUNGRIG NU!!!! RAUS BITTE!!


Mystiska telefonsamtal



Men vem fan är det som ringer mig hela tiden och lägger på utan att säga något?????
Sånt gör mig förbannad. Särskilt eftersom det skapar ett mysterium, och en sak som jag hatar mest av allt är ett mysterium som jag inte kan lösa.
Fan, ha lite balls och snacka om du ändå har ringt.

Nej.. lugna dig nu. kom igen .. sååja... that's it .. lyssna på lite nerv-avkopplande blues ... sååja..

Aja, nu har jag haft en rätt produktiv dag. Jag har varit både på SF och GW inne i stan och lämnat in astartes-häftet som jag skrivit. Jag har också skrivit brev till båda ställena och sagt i stora slag "här är jag! kom och utnyttja mig! do it now! .. (på ett icke-sexuellt vis^^)"
Vi får se vad som säger.

När jag åkte hem så såg jag några snygga tjejer stå på centralen och sälja muffins för att hjälpa bosnien. vafan kan dom inte hjälpa sverige för? XD ... nej då, skoja bara ... men jag kan säga att hade jag haft 10 spänn på mig hade jag gått till dom och köpt mig en bulle eller tio. They were FAAAJNE! ^^

Ikväll då?
Hmm, ja, jag vet inte. Skulle ut, men ingen har hört av sig och min mage är övermätt av för mycket godsaker.... aldrig särskilt bra; särskilt eftersom man går hos en dietist. Tro mig, hon kommer uttala hemska förbannelser över mig och kanske till o med... FLÄMT! ... kedja fast mig med bara vatten och bröd att äta :O ... eller nej, vänta... bröd är kolhydrater... hmm... vatten ooooooch ... ärtor..? .. aa, ärtor skulle hon gå med på ^^

En sak som är värd att notera är att det jobbade tjejer på Games Workshop. .............. TJEJER!!!..... och snygga var dom också :S ... liksom, inga kroktandade, smashing pumpkins-lyssnande toppluve-tjejer, utan vi snackar the full monty! Tjejer som ser ruskigt bra ut OCH är lika nördiga som jag...? ... if there's a heaven, så ligger det på Regeringsgatan! ^^
Nördiga tjejer, show yourselves! :D det finns för lite av er i världen! Vi behöver tjejer som gillar tv-spel, som kan beräkna hur stor en killzone är på ett slagfält i warhammer och som kan recitera intro-sekvensen ur Star Trek: the next generation.

Sen upptäckte jag pltöstligt att en av tjejerna visste mer om WH40K än jag..... :S WHAT!? ... men hallå, vänta här nu ... du ska gå omkring i Skull Candy-hörlurar, tvinna med håret och hälsa vänligt på kunder; inte utklassa mig inom min passion! *irriterad!!* ... *och kanske lite upphetsad*
Nej, någon måtta för det lov att vara!

Nej, nu film.

Puss o kram, skumbanan!




SOM SAGT.... GE MIG!!!!

/IJDVJSDILO



Kolla in min reklamfilm.. slängde ihop den på ett par timmar ^^


Ja, som rubriken säger :)

Igår satt jag och fick inspiration, då vi blev klara med utställningen förra veckan. .. ASNICE!! ^^

Plussa på det faktum att jag fick bra vibbar från både GW och SF-bokhandeln inne i stan och vi har receptet på dom första baby-stegen i en lyckad uppryckning när det gäller karriären ^^

Men nu ska jag inte babbla mer :)

Varsågod. Kör videon nedan och njut! ^^

FAST... innan ni gör det.. se till att pausa Mixpoden här till höger, så inte den stör med sin musik ^^

Klara? .. okej :D då är de bara att trycka på play.
(TIPS: Tryck även på helskärmsknappen och höj volymen i youtube-rutan till max för coolare effekt)

Enjoy!







RSS 2.0