Tungelsta Trädgårdsrock

 
 
 
 
Igår var det Trädgårdsrocken i Tungelsta och tillsammans med en campingstol, en kylväska packad med bira, ett gäng polare och ett glatt humör begav jag mig dit för att delta i sommarens mest folkliga parkkonsert. ^^
 
 
 

 

Det är riktigt skoj med en sånhär grej, särskilt när det är gratis. ^^ Alla kan träffas och chilla i parken och lyssna på musik. :) Äkta sommar-happening.
 
Det var folk from far and wide där och man träffade på många som man kände. ^^
Träffade bl.a Åke från teatern (no surprise there), Ida, Zandra, Nathalie och Viktor. Det var redigt skoj och vi hade massa cräjzee shit för oss.
Jag försökte bl.a hjälpa en tjej att ragga på en kille som tydligen visade sig vara en douche enligt henne. ^^
Jag insåg också att min handfläkt som jag hade köpt på JULA var felpolariserad och fläktade balänges. -.- Så jag satt med den riktad bort från mig och det såg ju inte lite retarded ut.
 
Sen slog jag även ett slag för männens skyldighet att använda bajamaja istället för att pissa ner området överallt.
 
Hanna tyckte de var en kul grej att ta en bild på mig när jag kom ut. -.- XD
 
 
 

 
Efter att ha suttit o lyssnat på massa bra musik hela dagen så drog vi åt olika håll, men hamnade allihop på samma lokala pub efteråt. XD
 
När vi klev av bussen i Handen så hittade vi en av mina polare vid en busshållplats helt wasted och nerspydd. Han hade halsat absint.. -.- (!) .. shmuck.
Vi hjälpte honom på bussen hem. Sen blev de karaokekväll för hela slanten tills dom stängde.
 
Efteråt så hamnade jag och två kompisar ståendes i ett öppet garage i Jordbro i ungefär två o en halv timme och bara pratade XD det var asflummigt men kul. :)
 
Det är sånt här sommaren handlar om och jag känner mig privilegierad att kunna vara med om såna roliga grejer. ^^ nåt o se tillbaka på när vinterns kyla tränger sig på. :)
 
 

Naruto - loving it and hating it

 
 
 

Ååååh, jag blir GALEN!!!

Alltså, för länge sen förälskade jag mig i Naruto-animen och jag följer den än idag. Jag älskar den verkligen till döds! ..  men ibland så blir jag så pissed off på takten som avsnitten släpps i...
 
Jag vet att dom gör det för att mangan ska hinna före, men seriöst.. att behöva vänta en vecka för att se ett kort 20 minuters avsnitt och sen upprepa proceduren om och om igen är sååå jävla drygt, särskilt när det kapar av avsnitt mitt i strider eller andra betydelsefulla moment och man bara skriker ut sin frustration!!!

Det kan liksom tyckas att ett enda avsnitt gör jack shit för storyn.. man hinner typ se nån ta på sig ett par skor och sen är det slut.. och så måste man vänta en vecka igen.. åååh SUCK!
 
Det får serien att verkligen slääääpa sig fram i långsam takt och gör mig irriterad och ilsken.. *MORR*...
 
Därför har jag ofta låtit flera veckor (ibland månader) gå för att liksom ha lite att se när jag väl kommer tillbaka till serien, men just när det är som mest spännande och man är som mest inbiten i storyn (som nu typ) ja då blir det här väldigt påtagligt och...... IRRITERANDE!!!!!!.
 

Och sen alla dessa jävla flashbacks......

 
 
 
Det drar ut på tiden och slösar dyrbara minuter till synes helt i onödan när det faktiskt bara är 20 minuter per avsnitt som det handlar om.
 
Jag förstår att man vill knyta an till känslor som uppstod en bit bak, men jag behöver egentligen inte veta vad personen kom fram till i förra avsnittet, jag har redan sett det, så dåligt minne har jag inte.. ..... åh, så ofta som jag har sagt till mig själv "men JAA, vi har redan sett det här, get on with it!!" ..
 
Jag menar, okej... jag är egentligen den sista att klaga på flashbacks då jag lever mig in i storyn som en galning och vill alltid veta motiven, känslorna, resonemangen, varför man kanske ändrar sig, etc etc.. jag äter upp allt det girigt..... MEN ... tillochmed för mig går det ibland för långt i Naruto.. och särskilt Naruto Shippuden, där dom har tagit det till det extrema.
 
Ett avsnitt kan se ut såhär.. (och jag skojar inte) .. typ "titel, flashbacks från förra avsnittet, slåss i två minuter, prata lite, fler flashbacks från jättemånga avsnitt sen, prata lite mer, en avgörande flashback, nån vänder en fight, creditroll"
 
Ändå är man hooked och har varit det i dryga tio år nu.
 
Jag menar, egentligen är allt det här bara smågrus till problem, jag älskar Naruto and it is my one constant in this world.
Serien verkligen manipulerar tittarens känslor och plockar på alla nervtrådar på ett mästerligt sätt....
Det finns flera avsnitt där jag har rörts till tårar.. jag skojar inte, real tears! ... (bl.a third hokage's begravning) .. och jag ångrar inte en enda minut som jag har följt serien. :)

Det är bara det att.. ibland undrar jag hur jag har orkat hänga med så länge och inte gått under av min egen frustration...



Internet; hur ytlighetens bekämpare blev ytlig

 
 
 
 
 
 
Nu ska jag vara lite allvarlig här..

Jag kom nyligen till insikt om en sak.
 
Internet är en underbar sak som har gjort våra liv offantligt mycket lättare gällande många saker, inte minst kommunikation.
 
Men efter att ha tagit det första stora steget framåt under dom första åren efter millennieskiftet, så har internet idag tagit två steg bakåt, iallafall när det gäller kontakt potentiella partners emellan.

Låt mig förklara.

Internet hyllades i början av millenniet som den ideala mötesplatsen för singlar som sökte ett mindre ytligt sätt att träffa tilltänkta dejter på.
Tanken var att internet var ju så bra, för där behövde man inte gå enligt utseende, utan man kunde prata på ansiktslösa chattrum där text förmedlade känslor och åsikter istället för vem som var snyggast.
 
 
 
 
Internet var en plats där ALLA oavsett utseende, kön, läggning eller ålder äntligen kunde slappna av, vara sig själva och verkligen kunna prata med vem som helst utan några ytliga orosmoment; man kunde prata med folk som man aldrig hade vågat eller velat prata ansikte mot ansikte med; kanske för att man var blyg eller själv hade ytliga fördomar, etc etc.
Internet byggde framsteg inom den sociala strukturen och många förutfattade meningar föll ihop då människor runt hela sverige kunde kopplas samman och skapa band som man aldrig trodde hade varit möjliga bara fem år tidigare.

I stort sett vem som helst kunde logga in och nästan omedelbart komma i kontakt med intressanta personer på andra sidan skärmen utan att behöva vara blyg eller skämmas för vare sig utseende eller ålder; allt var acceptabelt, alla kunde prata med alla och text var de enda som behövdes.

Jag märkte själv hur lättsamt det var att komma i kontakt med folk utan några större krav. Det var en sån fruktansvärt påtaglig frihet att det nästan är omöjligt att beskriva för dom som inte fick uppleva den i fiberoptikens unga dagar. Internet kändes som framtidens väg; en väg till en djupare och mer mänsklig kontaktplattform.
 
 
 
 
Idag har tiderna dock förändrats radikalt och utvecklingen har på senare år strävat efter att ta internet åt rakt motsatt håll.
Dom befriande och kravlösa chattrummen har bytts ut mot desto mer ytliga sociala communitys där allt mer och mer bygger på att man ska kunna lägga upp bilder på sig och visa upp sig för omvärlden.

Dom sociala medierna har därmed återigen gått in för att påvisa hur viktiga våra utseenden är, och även ännu en gång, även fast det må vara omedvetet, återinfört den sociala regeln; "du är ingenting om du inte ser riktigt bra ut".

För ser du inte bra ut så får du inga likes.
Och får du inga likes så är du uppenbarligen mindre värd.

Dessa tysta fingervisningar är grunden för ett klassamhälle som återinför skolgården på nätet; samma typ av skolgård med uppdelade grupperingar som vi alla trodde att vi hade lämnat bakom oss i vårt progressiva samhälle.

Den anspråkslösa texten som tills nyligen så radikalt underbart kunde para ihop dom mest osannolika själsfränder, har nu ersatts med sajter för bilder där alla ska lägga huvudet på sned och docksött pussa kameran eller posera med enbart magrutor i fokus.

Visst är det lätt att säga "men så är de ju inte alls, jag lägger upp vad jag vill". Men gör du verkligen det? Ta dig en liten funderare och fråga dig själv om det verkligen är så att även bilder där du framförs i ganska dålig dager och inte specifikt framtonar dig på exakt rätt sätt blir godkända av dig.
 
Tar du tjugo stycken bilder på en och samma gång bara så du kan välja ut den där du ser så perfekt ut som möjligt?... eller ännu värre, photoshoppar du dina bilder för att framstå som att vara någon som du faktiskt inte är?
 
 
 

Om du gör så, så har du hamnat i den exakta situation som vi i början trodde att nätet kunde befria oss ifrån.

Med andra ord; nätet har inte gjort oss mindre ytliga.
Det har bara blivit lättare för oss att vara ytliga mot folk som bor på långt avstånd ifrån oss.



RSS 2.0