Grått Nytt Hår!!!!!! ^^

 






Ja gott nytt år på er allihopa. :)
 
Och hjärtligt välkomna till min lilla nyårskrönika. Filmen är lite mer än 7 minuter lång och behandlar smått slumpartade händelser från det gångna året; precis som föregående delar i serien.
 
Del 1 och del 2 (2010 & 2011) återfinns förövrigt HÄR för dom som vill återse dom gamla godbitarna.

Nåväl, dags för årets godbitar.

Utan mer krussiduller så ger jag er "Det gångna året 2012"
Mycket nöje.
 
(Helskärmsläge och typ 720p eller 1080p i youtube-rutan rekommenderas starkt ^^)
 
 
 
Gott nytt år!! ^^
 

GOD JUL i efterskott! ^^

 
 
 
 
GOD JUL! ^^ .. i efterskott! :D
 
Ledsen att jag inte har skrivit nåt på ett tag, men det har varit fullt upp under julhelgen; inte nog med att man haft things to do och people to see.. jag har också varit sjuk både till och från. :O Det var fan ingen höjdare.
 
Nu har jag precis hunnit klart med del 3 i min serie av nyårsfilmer, och även om den här kanske inte blev riktigt lika bra som den förra (massiv idétorka som började lossna precis mot slutet), så är jag ändå stolt över den.
 
Jag har även beslutat mig för att släppa den på nyårsafton istället för nyårsdagen, som alltid varit traditionsenligt. Detta endast p.g.a skälet till att jag alltid har velat släppa filmen på nyårsdagen (så jag kan få med nyårsfirandet från samma år som återges) faktiskt aldrig uppfylls. Det har gjort att jag beslutat mig för att släppa filmen imorgon och nästa inlägg kommer att tillägnas den färdiga versionen. :)
 
Utöver det har jag inte så mycket att säga just nu. Ska sova alldeles strax och vakna upp till den sista dagen i år 2012s dödsvåndor. Ska fira nyår hos John och Denise; ska bli askul! :) .. (Jag verkar alltid fira med nytt folk varje år ^^ underligt, men också upplivande)
 
Nu är det dags att dyka ner bland lakanen. Må väl och låt oss hoppas att inte mayaindianernas antika kalender plötsligt imorgon innebär vad alla paranoida människor trodde det innebar för nån vecka sen.
 
God fortsättning! ^^
 
 
 

Glad fjärde trakasseri

 
 
 
Glad fjärde advent
 
 
 
Förlåt men jag är inte så sugen på att skriva idag då jag sitter och försöker kontrollera mig själv.

Fick smällare inkastad på min balkong idag... tänkte inte så mycket på det..
 
Sen öppnade jag dörren och såg att hela balkongen var nedkletad med ägg, nåt som tydligen skett dagen innan. (Jag kom hem rätt sent i lördags)
 
Just nu vet jag varken ut eller in. Det här är nånting som har pågått en längre tid, men det har alltid varit snöbollar eller stenar (vilket har pajat rutorna nån enstaka gång) ... men ägg var något nytt. Nu stinker det varje gång jag ska ut på balkongen.
 
Finns det någon som kan hjälpa mig? Någon som vet hur man nätar in en balkong på bästa sätt?
Snälla hjälp mig, det är det enda jag önskar till jul.
 
 
Jag vill inte bo här längre.... men jag har inget val och måste försöka leva med det. Men trakasserierna börjar bli outhärdliga... mina nerver dödar mig och jag är rädd för att om jag knuffas för långt så... ja.... ingen vill det.
 
 
SNÄLLA GODE GUD, SÄND MIG NÅN SOM KAN HJÄLPA MIG!!
 
 
 

Ras-diskrimineringens paranoia .. och ja, glad tredje advent ^^

 
 
 
Glad tredje advent. :)
 
Nu ber jag lite om ursäkt här, men detta inlägg kommer bli halv till hel-politiskt, för jag är lite smått fascinerad av den vänsterradikala vind som blåser med löjligt stark frenesi i sverige.
 
Hur började det hela?

 

År 2005 införde man i Sverige Nogger Black med lakritssmak, en glass med smak som plötsligt drogs tillbaka inför 2007.
Den såg ut som vanliga Nogger, men var svart med lite krisp i överdraget och fylld med lakritskräm.

I april 2005 menade organisationen Centrum mot rasism att GB:s reklamkampanj för Nogger Black var rasistisk. GB hade då startat en reklamkampanj där "Nogger + lakrits = sant" var skrivet på asfalt med krita.

 

Stig Wallin (som uppenbarligen borde gå på ett flertal synundersökningar), ordförande för Centrum mot rasism, uttalade att han läste reklambudskapet som "Nigger + lakrits = sant".

 

Den amerikanske journalisten Timothy Noah vid Slate Magazine menade att namnet var uttryck för race-baiting (användande av kränkande språk i syfte att piska upp ilska).

 

Alltså förbjöds denna glassmak.
 
 
 
 
I finland hängde man på trenden och 2007 förbjöds deras gamla lakritsmaskot "Lakupekka", eftersom den också helt plötsligt sågs som stötande.
 
 
 
 
Efter detta fick Fazer inventerings-orgasm och ojjade sig något enormt när dom frågade sig själva hur dom inte hade sett att även kinesen på Kina puffarna tedde sig som en plötslig nidbild och beslöt sig för att ta bort även den.
 
 
 
 
Dessa design-omskrivningar kan te sig en smula harmlösa, vilket dom också i stort sett är eftersom produkterna i sig finns kvar. (Förutom Nogger Black som fortfarande ses som "race-baiting"; vilket självklart var GBs avsikter i ett så politiskt korrekt land som sverige)
 
Något som dock har piskat upp pöbelns raseri utöver det normala muttrandet på tunnelbanan eller i kassakö:n är årets två senaste geni-drag; som rättvist får folk att höja på mer än bara ett ögonbryn.
 
Det första snedsteget belystes när en viss rektor på Kanalskolan i Laxå beslutade sig för att ingen skulle få vara pepparkaksgubbe i luciatåget eftersom "någon kan ta illa upp"...
 
 

Alltså...
 
 
 
Tursamt nog spreds denna nyhet som en löpeld via sociala medier samt press, och skolan insåg sitt misstag innan det var för sent. Någon måtta får det vara, och lille Mio skulle självklart få vara pepparkaka om han nu ville.
 
 
Alltså...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Dock hade inte lussebullarna ens hunnit kallna innan det var dags för nästa intrång i svensk tradition, nämligen vår heligaste ko; Kalle Anka och hans vänner önskar God Jul.
 
Plötsligt fick Disney för sig att röra om i grytan för att presentera en nyare, modernare bild av den tecknade klassikern genom att helt sonika radera ut något som har varit en folklig tradition sedan 1959.
Jag pratar om den svarta dockan som kommer ner för rutschkanan och ropar "mamy" och stämplar sig själv med "OK" i rumpan. Inte nog med det, även vissa andra aspekter, som t.ex den rullande farbrorn och åsne-föraren i leksakståget suddas ut.
 
 
 
 
 
Man kan ju tänka sig, att om detta nu är så våldsamma rasistiska scener, varför inte Disney helt enkelt beslutar sig för att göra en helt ny Kalle Anka julspecial, med politiskt korrekta gäster som exempelvis Skurt eller diskrimineringsombudsmannen.
 
Allt detta härrör sig självklart ända bak till den klassiska debatten om huruvida en negerboll får kallas för negerboll eller inte, bara på en ny, mer vida omspänd nivå.
Det är lite intressant att i ett land där man förmodas kunna säga vad man vill då vi enligt lag har yttrandefrihet i sverige, ändå på något sätt prompt ska stämpla "bara vissa" uttryck som förbjudna. ^^ Hyckleriet börjar kännas lite väl påtagligt.
 
Även för en axel-ryckare som mig känns det lite som att det nu börjar gå lite för långt med den etniska rensningen... Ska vi ta bort alla svarta individer som är artister också kanske? För att dom kanske ofredar andra mörkhyade. Eller varför inte slopa alla etniciteter överhuvudtaget? Då kommer ju ingen synas i rampljuset och ingen kommer att ofredas. Bra va?
 
 
Min sarkasm åsido, så är dessa förändringar i stort sett ändå inget särskilt att tappa hakan över. Som oberoende åsåkdare tittar jag på medan omvärlden förändras; om det är till det bättre eller sämre är upp till mer begåvade personer än jag att besluta. Förändringar kommer ske oavsett om man anser dom vara bra eller dåliga, men många av dom går inte villigt till sin grav och deras anhängare ger inte ifrån sig vad dom ser som en tradition så lätt.
 
Många av dom här extrem-liberala förvrängningarna, som t.ex fallet med Nogger Black eller pepparkasgubbehysterin är rena tramset, gentemot dom andra exemplens kanske mer förståeliga motiv till att vilja designa om sina produkter.
Men poängen är att i Sverige skedde allt detta med endast några få års mellanrum. Detta under en kort tid, mixat med rykten om att invandrare skulle få gratis bidrag för att motiveras till att ta körkort i sverige, fick förståeligt nog högervågen att se rött, och därav all denna hysteri som har utbrutit i dessa dagar.
 
 
Jag då?
Tja.. i sin helhet så tvår jag mina händer och väljer att se på medan jorden snurrar. Förändringar kommer som sagt alltid att ske; och jag känner att just dessa förändringar får mig att kanske muttra lite, men inte mycket mer.
 
 
Min slutkommentar är att självklart ska ingen behöva känna sig kränkt.. men då måste jag också påpeka två saker.
 
(1) Varför sker dessa omskrivningar just nu och inte för flera år sen? Det har hunnit gå en fruktansvärt lång tid från det att dessa produkter togs fram tills nu, under vilken vare sig företagen själva eller folket som köper produkterna har ansett symbolerna som rasistiska.
 
(2) Man ska vara enormt försiktig med denna vänster-nojja i sin helhet, för rätt som det är så kan den aldrig så godhjärtade ansvarstagande avsikten med ens gå över gränsen för vad som är rimligt och börja trampa på den åsiktsfrihet som vi så stolt värnar om.
 
 
 
Så, med detta lite längre inlägg än planerat, säger jag nu god fortsättning och vi syns förmodligen till jul :)
 
 

Ledare, myror och kreativa

 
I världen finns det tre nyckelpersoner och vi är alla nån utav dessa:
 
* Ledare
Projektledare och administratörer, folk med högre utbildning och framtidsutsikter, karriärsklättrare vars beslut förändrar världen. En sluten grupp som är, by far, den svåraste att ansluta sig till.

* Myror
Arbetarna, dom som knegar på industri eller i korvkioskar från 8 till 20, folk som faktiskt klarar av repetitiva monotona arbeten och inte kräver någon högre stimulans. Här återfinns oftast wageslaves; dvs dom som slavar med jobb dom inte ens gillar bara för att få pengar
 
* Kreativa
Konstnärsjälarna, dom som designar utefter skönhet hellre än funktionalitet. Musiker och författare, skådespelare och artister, designers och fritänkare, idésprutor och konstnärer. Alla är i stort sett esteter.
 
 
Jag räknar mig som en kreativ person. Tyvärr så finns det oftast ingen plats för oss ifrån den kategorin på arbetsmarknaden, dvs om du nu inte är RIKTIGT riktigt jävla på det du gör, så att omvärlden faktiskt inte kan undvara dig.
 
 

Glad Andra Advent

 
 
 
Japp, glad andra advent på er då. Seriöst, precis som förra året så går dom här dagarna fram till jul alldeles för fort.
Jag minns när man var liten och adventsdagarna var milstolpar på vägen mot jul som gick plågsamt långsamt och man räknade ner med ett barns naturligt korta tålamod.
 
Jag lovar, det kommer säkert bli som förra året; dvs jag kommer på något sätt missa Lucia och vips så är det jul utan att jag har kommit i julstämning och plötsligt så är nyår över och ett helt nytt år har börjat.... och så infinner sig min julstämning när det är dags att börja måla påskägg.
 
Det går för fort.
 
Nåt som dock INTE brukar gå för fort är ju första snöfallet. Dom senaste åren har det ju oftast blivit vitt på marken först i Februari.
Men OOOOJ vad Gud beslutade sig för att rufsa i håret och mjälla nu i onsdags!!! XD SNÖÖÖÖKAOS!!
 
 
 
 
Den dagen var inte sådär jättekul att uppleva.. men men! man är väl viking!

Nu känner jag att jag måste börja med årskrönikan också... ni vet, mitt samlade videokompendium om året som gått "Det gångna året" osv....
Problemet är att jag gjorde förra årets nyårsvideo ALLDELES för bra... så bra, in fact, att jag känner att jag kommer ha svårt att överträffa den i år. Och DET, mina damer och herrar, är ingen kul känsla.

Var och bowlade i fredags förresten.... skitkul och ja... ni ser ju själva att jag självklart bara LURADES när jag var dålig och faktiskt till slut vann med den där sista strike:n dårå ;) allt var självklart planerat. ^^



well well.. så kan det gå :D

Ha en fortsatt trevlig advent så hörs vi. Nu ska jag leka lite med videofiler. ^^
Laterz!

Första Advent

 
 
 
Vi tänder ett ljus i advent
 
God morgon på er.... och glad första advent. Så kom den äntligen.. och snön föll lagom i tid till adventsfirandet. Ja, jag får hoppas att jag hinner komma i julstämning det här året.. förra året gick ju inte så bra då jag missade Lucia och insåg att det höll på att bli jul sisådär runt tiden då det var dags att slänga ut granen.
Snacka om holiday-lagg ^^

Firade Annie igår.. 30 friska år ^^ det var jävligt kul. Träffade Sofia för första gången sen jag flyttade tillbaka till Haninge, vilket var awesome! :D Hon hade en grymt fin lillesyrra också. ^^

Dock har jag insett att jag har blivit dålig på att ta bilder. Glömde bort det igår, vilket resulterade i att inte en enda bild från annies fest kan läggas upp idag... då det inte finns nån. :( SKÄRPNING!
 
Den här helgen är det sci fi mässan i älvsjö, men jag kan inte gå på den, vilket suger. Hade velat det, men jag har varit helt uppbokad från fredag till idag.
Vad ska jag göra idag, you ask? Jag ska på teatern och börja repa inför vårens/sommarens kommande föreställning. ^^ Grymt kul!

Det enda som hade gjort det riktigt awesome hade varit om jag inte hade haft en huvudvärk lika stor som Kuwait.
 
Och bara sådär... helt plötsligt, medan jag skriver.... så försvann den :D haha. Bakisdagar äro nyckfulla. ^^

Näe, nu ska jag käka frulle. ^^
Men men, glad första advent på er. :)
 

RSS 2.0