I Drömmarnas Värld

 

 

 

Inatt hade jag nåt så fantastiskt som ett kaskaddrömmande, dvs jag drömde flera drömmar på raken som jag faktiskt kommer ihåg.

 

Alla människor drömmer flera drömmar under loppet av en natt, det är fullt normalt. Det som är ovanligt är dock att jag kommer ihåg nästan alla drömmarna den här gången, oftast minns man bara den sista drömmen man drömde.

 

Men t.o.m mindre vanligt än så är att i drömmen ha insikten om att man drömmer OCH att man faktiskt kan påverka sina drömmar.... inatt (eller ja, det var mer under dom sista två timmarna på morgonen innan jag steg upp) i dom två sista drömmarna.. så VISSTE jag att jag drömde, och kunde näst intill under ett sällsynt tillfälle hänge mig nånting som kallas för "lucid dreaming".

 

Jag tänkte här och nu skriva ner mina drömmar så att jag inte glömmer bort dom.

 


DRÖM 1

 

Första drömmen som jag kommer ihåg att jag drömde var mer eller mindre en mardröm och jag minns inte riktigt vad den handlade om. Minns enbart att det var nåt om nån skum liten docka och jag vaknade till av den ungefär halv nio på morgonen. Sen somnade jag om.

 


DRÖM 2

 

Dröm två hade o göra med att det var en grupp unga tjejer på kanske 13 - 14 år som försökte ta sig in i min lägenhet. Dom stod utanför min balkong och tittade in, var inne i porten och försökte titta in genom kikhålet osv. Jag insåg att min dörr var olåst så jag öppnade den och frågade vad dom ville, varpå dom fnissande sprang iväg. Jag fick aldrig reda på vad dom ville.

 

Här vaknade jag igen av att folk plötsligt börjar borra i tvättstugan under mitt golv (nåt som fortfarande håller på medan jag skriver detta). Klockan kan väl inte ha blivit mer än nio - halv tio.

 


DRÖM 3

 

Återigen drömmer jag om unga tjejer och denna var än mer angenäm. Jag ska på fest men ligger hemma i vardagsrummet (som ser helt annorlunda ut än mitt egentliga vardagsrum) under täcket på en soffa när nån brattig kille kommer förbi utanför fönstret med ett stort leende och sex boxar lådvin (hur han nu kunde hålla i dom alla samtidigt). Han verkar jätteuppåt och försöker signalera genom fönstret att jag ska med på fest.

Jag har dock helt tappat rösten och försöker teckna åt honom "SEN" och "SEN, KANSKE". Han försvinner och plötsligt sitter det två tjejer kring 19 - 23ish i mitt vardagsrum varav båda ser riktigt bra ut. Det ena är en onämnd skönhet och den andra ser exakt ut som Cathrine Holst i Scandal Beauties. Dom skulle möjligtvis också på festen (oklart) men dom väljer att spela kort med mig istället(?).

 

Tydligen känner jag dom båda då jag känner mig bekant och bekväm med dom (även fast jag inte har en aning om vilka det var såhär i vaket tillstånd efterhand), trots att det är en ganska stor osannolikhet att modelltjejer umgås med såna som mig (här infinner sig mitt klasstänkande) och jag får tydliga signaler av att en av dom är attraherad av mig. (Så att, aaah .. ni kan ju gissa att det här är en sån dröm man inte vill vakna upp ur)

Får syn på ett kollegieblock som ligger på bordet där nån har klottrat ner ett enda ord, om och om igen, ofta inringat och omgivet av hjärtan. Det är mitt namn.

 

Här rycks jag upp ur drömmandet av ett ihärdigt hammrande och jag svär högt för mig själv. Klockan börjar närma sig tio.

 


DRÖM 4 och DRÖM 5

 

Dom följande två drömmarna infaller båda under en dryg halvtimme tätt efter varandra, och det är nu som jag börjar ana att jag drömmer.

 

I första drömmen flyger jag fram över en havsstrand under en strålande sommarsol. Stranden är dock väldigt underlig, den består av en sammansatt plan av hexagonala rutor av olika storlekar och är uppbyggd som i en mosaik av olika skimmrande färger; gul, röd och blå syns mest. Samtidigt som det här sker hör jag en komplicerad och asball chiptune-låt. Här kommer min första insikt om att jag drömmer; jag inser att om jag ska höra låten hela tiden så kommer jag bli galen(?), men tycker också att det är jättehäftigt att min hjärna kan vara så kreativ. (!!!) Att jag erkänner att det är min hjärna som är så kreativ är ju en uppenbar signal om att jag fattar att jag drömmer. Sen såhär i skrivande stund så känner jag verkligen att jag skulle göra allt för att få höra den där låten igen för den var så fucking häftig och totalt unik, jag hade aldrig hört den förr. :D och JAG skapade den.

 

Jag var också så förundrad över det faktum att jag visste att det var påhittad musik i min egen hjärna, men samtidigt att jag faktiskt kunde HÖRA den lika tydligt som jag nu i skrivande stund kan höra det här förbannade borrandet underifrån. Det är inte ofta man minns det så starkt när man vaknar att man känner att man faktiskt på riktigt upplevde nåt så påtagligt.

 

Snabb övergång till nästa och sista dröm, vad klockan är har jag ingen aning om, men jag gissar att det bara är typ 10 - 15 minuter kvar tills jag slutligen går upp.

 

Jag befinner mig i en tom fabrik eller lagerlokal av nåt slag, men samtidigt hör jag musik. Ingen chiptune nu, utan en redig storbandsorkester, en såndär som finns på en opera med massa olika typer av stråkar och horn. Musiken dånar ut "Land of hope and Glory" och jag rycks med. På nåt sätt fasar jag in och ut mellan två områden, lite som när man klipper fram och tillbaka från ett ställe till ett annat i en musikvideo, för jag får små glimtar av att jag är i närvaron av storbandet samtidigt som jag går runt i den tomma lagerlokalen.

 

Jag börjar vifta med händerna och musiken börjar följa mina instruktioner. Eller, det är inte riktigt klart om dom följer mina viftande händer, men jag får känslan av att ett stycke faktiskt blev distinktivt kraftigare av att jag dirigerade inför ett tomt fabriksgolv och här infinner sig återigen tanken om att jag är "fascinerad över att jag faktiskt kan påverka den här underliga situationen". En tanke som talar om för mig nu att jag återigen måste ha insett att det var en dröm.

 

Minns exakt när jag vaknade för sista gången, det var precis innan det avslutande crescendot och... herregud.. det var precis som att dra ut strömsladden till en stereo som står och basunerar musik på högsta volym!! o.O Så tydlig var övergången från dröm till vaket tillstånd, jag verkligen hörde musiken. Jag "mindes" inte musiken, jag kunde inte "förnimma" musiken... JAG HÖRDE MUSIKEN. FOR REALS.

 


Nu måste jag äta frunch och lugna ner mig.. men ni kan ju gissa att jag kommer fundera över dessa drömmar under dagen.

 

Det är synd att man inte kan inse att man drömmer varje gång man sover, hade varit asballt att kunna styra sina drömmar. ^^

 

 

HAPPY DREAMING! :D

 


Retrokojan på plats

 
 
 
 
 

RSS 2.0