2012 väntar i kulisserna...




Ja, så har vi då återigen kommit fram till ännu ett årsavslut. Vad kan man säga som inte redan har sagts?

Detta året har sett en del förändringar; jag har träffat nytt folk och tappat andra, jag blev med Wii och jag påbörjade en ny utbildning på universitetet som inte avslutades (dock nästan en hel termin... REKORD!)

Sammanfattningsvis så är jag fortfarande lika vilse i pannkakan som jag alltid har varit. Men men, det är bara att ge sig in i gröten och bemöta ett nytt, trist Januari med samma goda optimism som alltid.

Så vad kan säga som inte har sagts? "Gott nytt år" vore ett trevligt tillägg, men de har sagts till leda nu, så jag nöjer mig med "god fortsättning".




...



Ååh, ja just ja.... ni som väntar på nyårsfilmen får vänta minst en dag till. Detta år tänker jag bryta med traditionerna och lägga upp den EFTER nyår, då jag i skapande stund kom på att det kan finnas material från nyårsfirandet som är värt att ta med.
Jag vet att det är lite helgerån, särskilt eftersom min blogg fyller 2 år FÖRE tolvslaget, men det kan inte hjälpas. Jag får se mig själv som en upptagen förälder som kommer en dag sent till sitt barns födelsedagskalas. ^^

Hoppas bara att presenten i fråga blir jävligt bra sen ;) ....

Däremot tänker jag hålla fast vid en annan tradition.... vilket är att länka till mitt allra första blogginlägg som jag skrev för två år sedan; mitt sura inlägg om fyrverkerier som faktiskt var faktorn som fick mig att överhuvudtaget börja med att blogga. ^^

Mycket nöje.

Gamla inlägget finns här


Och ja.. gott nytt år på er. ^^


Glad fjärde advent





Ja glad fjärde advent på er ^^ hoppas ni har det bra där ute i det traditionsenliga vinterslasket. Jag vaknade sent idag, typ halv 2... -.- .. men så är det nu när man har vänt på dygnet igen.

Hade skittrevligt hos Tony och Hanna igår, och även Richard kom till Jordbro för första gången på skitlänge. :D Hur ofta händer det liksom? ^^

Vi gejmade lite Smash Bros Brawl; Tony gav oss alla pisk som vanligt (vilket FORTFARANDE beror på att han använder Ike hela tiden, som har längsta fucking räckvidden, oavsett vad tony säger om skicklighet -.-)

Jag kartade sönder alla i Mario Kart iofs, så det gick jämt ut. ^^
Sen snackade vi om nyår, vilket kommer bli en awesome händelse! :D Fest hos Tony och sen ut med gänget! ^^
Har fan inte shejkat på länge nu. Det är fan dags för det snart. :D

Nu måste jag dumpa, så det får bli ett kort inlägg den här adventen.
Nästa högtidsinlägg blir... Julafton!!! :D

Ses då!

Easy peacy!!

Så jävla sköna! ^^






Såhär ska de se ut i vinterkylan! :D
Hade jag varit där, hade jag börjat shejka direkt och aldrig slutat ^^
MER SÅNT!


Glad tredje advent





Vafan, adventsdagarna flyger ju förbi :O Jag hinner inte ens komma i rätt mood.
Vad är det nu? Tredje advent? Herregud, julafton är snart här :S

Nåja, glad tredje advent på er alla då. ^^

Vad har hänt sen sist? Tja, inte så mycket. Förutom ett livsavgörande beslut bara....

Det är min sorgliga uppgift att meddela att min tid på universitetet har kommit till sin ända.

Det har varit en rolig tid och man har fått träffa sjukt awesome människor. :) Dessvärre är jag missnöjd med själva utbildningen i sin helhet och det är delvis därför jag hoppar av. Det jag är missnöjd med tar jag upp längre ner.


Huvudanledningen kan stavas ett ord: programmering.

Jag hade skitkul på både DIGMED och DMP, där vi fick göra filmer och redigera i postproduktionsprogram, men när PMP-kursen började och jag fick se koderna som vi skulle kunna så kände jag en obehagligt välbekant känsla; samma känsla som jag inte känt sen jag gick på mattelektioner i högstadiet.... och något mattegeni har jag aldrig varit and it aint gonna happen now.
Tänka abstrakt med koder går mig totalt förbi. Det är för mycket för min estet-lagda hjärna att klara av. När man missar en kurs så får man en massa huvudbry angående att man inte kommer att kunna ta examen, något som känns både som ett personligt nederlag samt en tyngd som väger på axlarna om man försöker gå vidare. (något som känns rätt meningslöst ifall man inte kan ta examen)


Second of all, pendlingstiden tog slutligen ut sin rätt. Jag trodde jag hade kirrat det, men det sliter så förbannat, man tror man klarar av det, men förr eller senare så känns det i hela kroppen. Att sitta från Jordbro till Kista är kanske normalt för vissa, men alla är inte lagda så. Hatten av till mina klasskamrater som bor lika långt bort som jag, ni är starka och jag har bara respekt för er. :)

 

Angående det jag är missnöjd med så kan jag peka på en mängd saker:


* För lite tid att genomföra kursuppgifterna
* För lite tid att faktiskt hinna lära sig ämnet ordentligt och att klura ut dom bästa teknikerna.
* Ostrukturerade lärare som möjligen har bra kunskap att lära ut, men absolut inte kan organisera tidsmässigt eller lägga upp kriterier och deadlines på ett fördelaktigt sätt, då vi som studenter faktiskt behöver det.
* Andra lärare, som skiter blankt i om en viss student inte har fått godkänt på en viss kurs, trots att denna elev mailar godtroget ett flertal gånger med förfrågningar angående det misslyckade resultatet utan att få någon reaktion från vederbörande.


Jag insåg nog inte hur pass högt studietempot skulle komma att bli och det var en miss från min sida. Även om jag var redo att plugga så var jag inte redo för dom extremt korta kurserna och vad vi skulle lära oss inom dessa tidsramar.

 

Till mina kurskamrater säger jag:
Sörj ej min bortgång... eller... ehm... jag menar, mitt avhopp. ^^ Jag reder mig nog på ett eller annat sätt. Jag hoppas att ni får en bra tid framöver. Många av er kommer jag sakna. Keep up the good work. Ni är awesome! :)

Till DSVs lärarkår säger jag:
Skärpning. Man kan inte ha lektorer på ett universitet som är luddiga och utan struktur. Vi som studenter kräver högsta kvalitet och det som har givits har varit stundom roligt och givande, stundom förvirrande och förtroende-sänkande.
Here's a thought. Varför inte fixa en anställd som kan hålla ordning på tider, deadlines och krav; någon som man kan gå till om man är osäker på detaljerna kring kurserna? En planeringskonsult, helt enkelt. ^^

 

Nåja, i vilket fall som helst så verkar det bli tillbaka till arbetsmarknaden för min del. Studieskulden har förmodligen tredubblats helt i onödan, men det kan inte hjälpas. Jag måste vara ärlig mot mig själv och i mitt hjärta så gav jag upp direkt jag såg saker som:

( value.length > 0 || value != undefined ) TypeError: Error #1009

(value!=null&&value.length>0) {doSomething();}

str:String=undefined;trace(str==null); //



Det blev blint stopp för mig. Hit men inte längre. Jag fattade absolut ingenting.

Nu vet jag inte vad som kommer att hända, men jag lägger mitt öde i guds händer.

Nu ska jag städa btw.
Vi hörs, fellow misfits!


Glad andra advent






Glad andra advent, gott folk! :) Vad har ni haft för er?

Jag var på dop och fick se jakan-släktens nummer 3 falla in i Guds led. ^^ Utan större krusiduller kan jag ju säga att det var en fullständigt awesome tillställning, med tanke på att det var exakt samma procedur som varje gång någon av deras döttrar döps. ^^
Samma tipsrundor, samma schemalagda presentmottagningar och samma folk. XD Det börjar kännas som en tradition.

Utöver detta så var jag hos Tony och Hanna igår. .... strax efter SCI FI MÄSSAN!!!! :D
Jag var där och fick träffa Michael Shanks!!! :D Jag fick prata med Michael Shanks!! :D Jag fick skaka hand med Michael Shanks!!! :D

OCH .. JAG ... TOG BILD... MED MICHAEL SHANKS!! ^^


OBSERVERA BEVIS NEDAN:







AUTOGRAFEN:







Så jävla awesome !! ^^




Mer från mässan:





Star Wars reaction time:

BOBA FETT: Kills you instantly!!

IMPERIAL STORMTROOPER: "Huh!?"









Nordens stolthet! :D










R2-D2 väcker för första gången känslor i mig som inte ens jag själv förstår mig på... ♥










Inte för att jag har en My Little Pony fetish, men de här är by special request.

Mmm, just det.
Du vet vem du är och till dig säger jag; du trodde att sci fi mässan bara var för "nördar" ... tss.. fail!!!!
In your face.









Senare samma dag hos Tony.




Jag vet att vissa saker är förutbestämda av naturen:

* Solen lyser på dagen
* Människan behöver syre för att kunna leva
* Michael Shanks kickar ASS i Stargate SG-1

och..

* Jag är alltid, alltid... ALLTID Luigi i Mario Kart


Vet dock inte varför det har blivit så. Det började för länge sen när jag, Macke, Skoog och Emil körde Super Mario Kart till Super Nintendo i mellanstadiet och skulle visa vem som ägde. Jag minns det som igår. Jag var Luigi (eller Yoshi eller Koopa Troopa om man inte fick välja sin favorit), Macke var alltid Toad, Skoog var Koopa Troopa och Emil... hmm... ja vemfan var Emil för nån? ... Donkey kong jr? nej... Yoshi? tror inte det... Mario?.. hmm, kanske... äh jag vet inte.

Macke körde oftast bäst, tätt följd av mig som vann nästan lika många gånger. Sen kom Skoog en bit efter och Emil körde oftast .. mindre bra. (Fast han blev bättre när Mario Kart 64 kom ut några år senare^^)

Mario Kart är ett väldigt särskilt spel för mig.. överröst av minnen och barndomskänslor. Särskilt Super Mario Kart; det absolut första i serien.


Oj, varför kom jag in på det här nu?

Kanske för att vi nyss såg en bild på mig, Tony och Hanna i Mario-huvudbonader. Jorå, kart-turneringar körs fortfarande fast man kommit förbi 25-strecket, men nu är det Mario Kart Wii och Tony är Mario, Hanna är Yoshi och jag... jag är självklart Luigi!! ^^ Wouldn't have it any other way.


Okej.. nu måste jag vika lite tvätt.. den är nog skrynklig eftersom den legat ett tag i korgen för att jag har varit för lat för att vika i tid, men vafan... ^^ skitsamma.

Vi hörs, och än en gång:
Glad andra advent på er! :)




RSS 2.0