Skeva begrepp

 
Alltså, jag är så trött på begreppet "Det som inte dödar gör en starkare" ... snacka om skevt talesätt som inte alls stämmer.

Det bygger på någon föråldrad, darwinistisk princip där man inbillar sig att saker som våldtäkt, misshandel och ren och skär ondska skulle på något sätt göra en person starkare för att dom "lyckats" tagit sig igenom det. Vilken massa bull!

Det enda det resulterar i är en trasig själ som är än mer predisponerad för att falla in i dåligt sällskap, dåliga laster samt en ännu mer cynisk syn på världen. Det handlar inte om att "göras starkare"; det handlar om att man i dom flesta fall som ett resultat blir bitter och agressiv.

Däremot älskar jag folk som av olika anledningar oftast anammar det här uttrycket, såna som inte ger upp och inte väljer den enkla och egoistiska vägen ut. Och det är väl det enda som ursäktar det här uttrycket anser jag; att det på något sätt kanske lyckas motivera en förlorad själ till att kämpa vidare, men som ett gravt, logiskt koncept så är det bara trams.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0