Valresultatet 2010 .. LOL!



Jahapp, valet är över och det blev som jag trodde. Högerbögsvinden fortsatte att blåsa på så starkt under valet 2010 att till och med ett högerextremistiskt parti som Sverigedemokraterna pressades in genom springorna.
Vadfan har hänt med Europa? Har solidaritet och mänskliga rättigheter tagit paus eller vad är det frågan om? Koncept som privatisering och tvångsarbete för svårt sjuka har tydligen gått och blivit trendigt i dom högre kretsarna världen över.

Jag såg just Reinfeldt stå och slå sig själv på bröstet uppe på podiet på Rosenbads regeringskansli och det här talet innehöll inget konkret överhuvudtaget. Det bestod av 90% självskryt, 5% orostankar om Sverigedemokraterna och 5% fyllt av proffsigt undvikande propaganda-babbel där inget rakt svar kunde skönjas.
Det enda konkreta beskedet var att en samlad regeringsbild ska presenteras den 4:e Oktober. Nemen, det var väl bra, herr minoritets-statsminister. Det enda du kunde ge oss var en bild av ungefär när du har samlat dina tankar.

Sen upprepade han hela tiden, liksom igår, att "nu har vi ännu inte ett färdigställt valresultat och jag vill vänta med att uttala mig om stora beslut innan samtliga röster har räknats."
Jadu, jag vet inte hur många gånger Fredrik Reinfeldt uppgav sin önskedröm om att dom "färdigräknade resultaten" på något sätt skulle visa något annat än det som faktiskt kom fram när 98% har redovisats. Hur skulle den lilla lilla marginal som finns kvar kunna ändra det faktum att Alliansen inte fick en majoritetsregering och att SD kom in i riksdagen med pompa och ståt?

Reinfeldt sa också att dom personer som har röstat på Sverigedemokraterna, en erkänt rätt stor del om man ser till helheten, är misstänksamma personer som ser fel med hur sverige har styrts hittills och att man givetvis måste kunna ta den diskussionen med dom väljarna, även om man röstar på Sverigedemokraterna.
Det intressanta här är att han uttryckligen säger att dom väljarna ser något fel med hur Alliansen har styrt Sverige. Något har ju faktiskt gjort att väljare som inte röstade på Moderaterna i år men som i förra valet gav Alliansen sin röst, nu har flytt till antingen Miljöpartiet eller Sverigedemokraterna.

Nyhetskanalen passade även på att intervjua folk från Sverigedemokraternas partilokal och där var det glatt. Minst sagt.
Blonda killar sluddrade fram hur stolta dom var och att nu skulle banne mig sveriges politik ändras. Detta, samtidigt som dom försökte hålla balansen, champagneglaset i handen och blinka med båda ögonen samtidigt.
Very impressive!
Blonda tjejer fnittrade och lekte med ballonger med SDs partilogga på och jubel utstöttes när Jimmie Åkesson ställde sig upp. Ropen skanderade "ÅÅÅÅKEEEESÅÅÅN, TJALALALALA... ÅÅÅÅKEEESÅÅÅN, TJAAAAAAAA LALALALALA" osv... jag lovar, det kändes lite som en huligansamling med kategori C individer som kommer nita dig om du inte har där att göra.

Hur kom SD in i riksdagen då, kan man fråga sig.... och HUR blev dom vågmästare till råga på allt?
Ja, Gudrun Schyman var nog den enda ledaren som vågade säga sanningen. Tack vare den här utfrysningsmetoden där man vägrar lyssna på ett parti och dess väljare, så faller förtroendet för både regering och opposition. Sånt väcker sympatier hos folk som kanske inte hade röstat på SD innan, men som väl gör det efter att ha sett hur odemokratiskt dom sju riksdagspartierna betett sig.
Man MÅSTE våga ta debatten! Det är så enkelt. Man KAN inte officiellt sett stå i ett nyhetsprogram och säga "Vi ska se till så att dom inte får något som helst inflytande" i ett demokratiskt land där en relativt stor del av folket ändå röstat på det partiet.
I ett sånt läge växer deras sympatier och folk som inte känner sig hörda eller sedda går naturligt till det alternativ som dom känner lyssnar på dom. Därav SDs starka tillväxt. SD utlovar stora förändringar, särskilt nu som vågmästare, och folk känner återigen att dom nu kan bli hörda.

En intressant tanke är att eftersom varken borgarna eller dom rödgröna vill samarbeta med SD (som populistiskt sett sträcker ut sin hand till i stort sett alla) så måste Moderaterna nu fjäska för Miljöpartiet; det parti som efter gårdagen nu är det tredje största och som ligger närmast mitten hos dom rödgröna.
Det ska bli intressant att se just hur mycket Moderaterna är villiga att ge i eftergifter och hur mycket MP kommer att kräva. Dom har ju sagt att dom absolut inte vill vara ett stödparti och språkrörens motvilja till samarbete över blockgränsen var minst sagt påtaglig igårkvälls TV-sändning.
På valvakan efter det färdigställda resultatet så sa Maria Wetterstrand uttryckligen att "Vi tänker inte samarbeta med en regering som .. *SÄTT IN VALFRITT ANTI-MODERAT ARGUMENT HÄR" .. osv.
Så ja, det ska bli spännande att se hur dom ska göra. Borgarblocket sa också att ett nyval inte kan uteslutas.
Alltså... nog för att det är ett initiativ, men ett nyval gör ju inte att dom som röstade på SD inte kommer att röästa på dom igen. ^^

Sveriges politiska scen är just nu rätt så komplicerad. And i am so laughing my ass off! XD haha. Inte för resultatet, utan endast för att jag gillar att se politiker i pressade situationer.

Sossarna då? Vad hände med dom?
Socialdemokraternas rövdåliga resultat beror på en mängd faktorer.
Delvis usla valaffischer (gråton och med världens sämsta slogan "Jag kan inte vänta"... vad i helvete ska det inspirera?"), sent agerande i valrörelsen, en allmän rädsla bland svenska folket att förmodade inepta ledamöter ska styra sverige in i ett inbillat, rödgrönt bidragssamhälle och även en orättvis fördelning av en opposition på endast tre partier där fyra partier helt logiskt sett blir större än tre.
Men den största piskan som jag slår vad om avskräckte många var... ja, ni som har läst min blogg tidigare vet vart jag vill komma.... helt riktigt! .. Mona Sahlin!
Jag har sagt det förut och jag säger det igen. Ingen kan se Mona Sahlin som statsminister. Hon är så smutskastad och opersonlig i TV-rutan att till och med min plasma vill stänga av sig själv så fort hon öppnar munnen.
Det här var ett val som var starkt baserat på just personröstning och förtroendet för fröken Sahlin var ju knappast skyhögt.
Nu har hon även sagt att hon tänker sitta kvar. Ja men då, fröken Sahlin, förväntar jag mig lite ändringar. Jag vill att du skärper dig och agerar mer trivselgumma som Reinfeldt gör, för det är uppenbarligen sånt som svenska folket gillar. Vik ut dig i Slitz eller Moore, gå med i matlagningsprogram och baka dina hemmagjorda bondkakor eller traska upp till lokala YMCA och bli tät med sveriges bortglömda underklass.
SEN... kan du ta upp vad du vill förändra med Sverige.
Men det är viktigt att gå hem i stugorna, det har vi ju sett nu.

Personer med en social karaktär har ett enormt inflytande över hur folk röstar.
Valet 2006 var folk förbannat trötta på Göran Persson, en degig och luddig politiker som representerade stagnation i ett samhälle vars politiska riktlinjer hade följts i tio år.
Folk resonerade att "okej, vi har haft Göran Persson och hans Socialdemokrater i tio år nu, och jag har det fan inte bättre iallafall. Jamen, då inför vi lite förändringar då."
Och så kom det sig att Alliansen, det borgerliga alternativet i blockform bildades. Som huvudman stod en ståtlig man med ett fräscht efternamn och en till synes annorlunda politik.
"Ja men va bra, då testar vi en blå regering då" sa svenska folket.

Sen fick ju Sverige även betala priset för det valet, med en regering som vänder ett av Sveriges ledande bilmärken ryggen, en sjukförsäkringspolitik som tvingar ut svårt sjuka i arbete (t.o.m driver vissa till självmord), storsatsningar på nedskitande motorvägar och massprivatiseringar där internationella konglomerat kan styra och ställa för diverse småbutiker i lokala affärscentrum.



Nej, det här ska bli intressant.
Sverige ligger och väger med minoritetsblock åt alla håll och kanter.

Och i mitten... Sverigedemokraterna.

Visst, tjejerna i deras ungdomsrörelse är oftast grymt porrigt snygga, men hur det går i riksdagen.... ja, vi får se om herr Åkesson fortsätter sin fest efter den 4:e Oktober.









Kommentarer
Postat av: Jeanette

Som vi gör på Facebook: "Jeanette gillar detta".

Du är en klok man, du. :)

2010-09-20 @ 20:10:58

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0