Mänskliga studier



Det är intressant.
Jag såg nyss en bit av Jessica Simpsons realityshow och hörde henne droppa en kommentar om att "det är så omänskligt mycket press på kvinnor idag, att vi ska se vackra ut. Det kommer ständigt en ny skönhetsprodukt som man ska ha eller något annat som piffar upp. Det är en konstant jakt på uppmärksamhet och att se bäst ut".

Mja, jag kunde bara inte låta bli att tänka "hörrödu, fröken Simpson. Vad säger du om alla dom andra miljarder kvinnor som INTE nödvändigtvis slavar efter Vogue eller rusar ikapp till Kicks när nya hudkrämen har släppts? Det finns faktiskt tjejer som inte bryr sig ett rat's ass om att vara lika beroende av skönhetsartiklar som du. Antingen för att dom inte har råd eller för att dom helt enkelt inte pallar det. Dom har du inte tänkt på."

Detta gick på MTV. Sen såg jag lite på den där serien The City...

... igen.. det är SO not me att se de här, men okej.. nån gång kan det väl hända.

Hursomhelst, där visade dom samma gamla drama som i alla dom där serierna som just går ut på att visa tittarna drama.
"Åh, han låg med min bästa vän. Åh, hon är så falsk. Åh, nu gråter jag floder och tycker att allt är så himla jobbigt".... osv osv

Nåt som jag kom fram till efter att ha bevittnat ett par av dessa serier över åren, är att det finns specifika grundinställningar hos både mannen och kvinnan, som.. oavsett vad man är för typ av person.. ALLTID visar sig om tillfället presenterar sig.


* Hos kvinnan är det modersinstinkten, som klart och tydligt visar sig så fort en tjej, vilken tjej som helst, kommer inom fem meter av en liten söt hundvalp eller kattunge. Eller, för all del, ett människobarn.

Det spelar ingen roll vem hon är. Hon kan vara en tjej som bär mycket tungt smink, har färgat håret knallrosa, bär raffset och t-tröjor med orden F-U och bölar om att alla män är äckel.
Låt två hundvalpar vifta på svansstumpen och nafsa varandra i öronen framför henne och hennes röst kommer att anta den där välkända höga tonen som understryker hennes beskyddarinstinkt när hon utstöter "ååååååååååw, såååå söööööööötaaa!"




* Hos mannen är det den primitiva, uråldriga krigaren som kommer fram. Han som alltid ska pissa in sitt revir och visar för andra män var skåpet ska stå; den aggressiva slagskämpen.
Denna sida (återigen, spelar ingen roll vem det än är) visar sig precis som hos kvinnan, under speciella omständigheter. För mannen är det så fort en annan man närmar sig hans flickvän, på ett eller annat sätt. Oavsett om det är med nävar eller med danskunskaper eller något annat sätt där prestigen står på spel, så ska han alltid visa sig bättre för att impa på sin flicka. Detta för att minska risken för att hon ska inse att hon skulle kunna välja den andra istället.
Detta händer självfallet omedvetet, men även om mannen ifråga är den mest timida, veka toffeln som finns, så kan han bara pushas till en viss punkt innan även han brister och vill slita ur strupen på hans tilltänkta rival.


Såna här primitiva instinkter lever kvar i oss utan att vi egentligen tänker på det.
Ganska scary egentligen....

Nej, nu ska vi se om några av mina dönickar till kompisar vill hitta på något ikväll, eller om jag återigen får göra snö-änglar utomhus själv i mörkret.

Tjo tardz!



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0